Szolgáltatók Az E.ON kivonul Dél-Európából

Az E.ON kivonul Dél-Európából

MTI | 2013.12.21 08:14

Az E.ON kivonul Dél-Európából

A német energiaszolgáltató eladja összes olasz és spanyol érdekeltségét, a vállalat a jövőben inkább a kulcspiacokra koncentrál.

Hirdetés

A Spiegel magazin szerint az E.ON Németországra, Nagy-Britanniára, Svédországra és Oroszországra figyelne oda jobban. A francia EdF lehet az eladásra kerülő leányvállalatok potenciális vevője.

Az E.ON szóvivője nem kívánt konkrét országokat és üzletágakat megnevezni, csak annyit mondott, hogy a cég a "teljes vállalati portfóliót illetően állandóan vizsgálja a stratégiai opciókat". A cég 2008-ban több mint 9 milliárd euróért vásárolta meg dél-európai üzletrészeit, azzal a céllal, hogy európai hatósugarú multivá váljon, ám tervei nem váltak valóra.

A cég közben bejelentette, hogy 2014 decembere és 2015 márciusa között mintegy 2500 megawatt erőművi kapacitást akar kivonni a hálózatból, ehhez azonban az illetékes kormányhivatal hozzájárulása is szükséges. A vállalat eddig Európa-szerte 11 ezer megawatt erőművi kapacitás leállítását jelentette be, részben a létesítmények műszaki élettartamának lejárta miatt, részben nagy volumenű szállítási szerződések kifutására és az alacsony nagykereskedelmi árakra hivatkozva.

Kiemelt Partnereink