Szolgáltatók Az ABB ingyenes szoftverszolgáltatással segíti ügyfeleit

Az ABB ingyenes szoftverszolgáltatással segíti ügyfeleit

autopro.hu/V.M. | 2020.04.09 10:47

Az ABB ingyenes szoftverszolgáltatással segíti ügyfeleit

Fotó: ABB

Az ABB robotikai üzletága 2020 végéig ingyenesen fogja biztosítani szoftverszolgáltatásait, hogy segítsen a vállalatoknak működésben tartani gyártósoraikat a koronavírus-járvány ideje alatt.

Hirdetés

A digitális technológia jóvoltából a cégek a távolból, az emberi interakciók csökkentése mellett tarthatják üzemben gyártósoraikat. A digitális megoldások ezenfelül biztosíthatják, hogy a munkavállalók tovább dolgozzanak, valamint előkészítsék a projekteket, amik így a munkahelyre visszatéréskor készen fognak állni a kezdésre – közölte az ABB.

A díjmentesen elérhető szoftverek egyike egy robotok teljesítményét és műszaki állapotát figyelő rendszer. Az általa szolgáltatott adatoknak köszönhetően a mérnökök elkerülhetik a váratlan meghibásodásokat, és az azokból fakadó költséges termelésleállásokat.

Egy másik, a RobotStudio szimulációs és offline programozási program által pedig egy digitális ikertestvéren, a távolból lehet nyomon követni a gyártósoron történteket. Az offline programozási eszköz lehetővé teszi teljes robotinstallációk szimulálását, illetve tesztelését, a termelés bármiféle akadályoztatása nélkül. Az előbbieken felül a RobotStudio segítségével még virtuális-valóságalapú megbeszélések is folytathatóak.

Végül pedig az ABB a Skype, Zoom és Teams platformjain keresztül nyújtott terméktámogatási szolgáltatását is ingyenessé teszi.

A kórházakra külön gondoltak

Az ABB elektronikai üzletága ugyancsak ingyenesen kínálja egyes programok használatát. Az iUPSGuard szoftver használatára újonnan feliratkozó kórházaknak, valamint más szolgáltatás formájában kínált szoftverek estében az új előfizetőknek, illetve az előfizetésüket meghosszabbítóknak az előfizetést követő tizenkét hónapban nem kell díjat fizetniük. A vállalat ajánlata egészen 2020 végéig érvényes.

Az ABB arra számít, hogy az első negyedévben az előző év azonos időszakával összehasonlítva a bevételek terén csökkenés lesz tapasztalható minden üzletágában. A koronavírus azonban a megrendeléseket egyelőre kevésbé foglya érinteni. A robotikai üzletág, már korábban is megérezte az autóeladások csökkenését. Esetében az első negyedévben az előző évinél 20 százalékkal kevesebb árbevételre és megrendelésre számítanak.

Az ABB ugyanakkor azt is közölte, hogy a Kínában található üzemeiben már szinte normál módon zajlik a termelés. Ugyanakkor a kereslet gyengélkedése a második legnagyobb piacának számító Kínában, az első negyedévi eredményein is meg fog látszódni – derül ki a Drives & Controls cikkéből.

Kiemelt Partnereink