Szolgáltatók A-tól Z-ig kínál megoldást e-flottáknak a Michelin

A-tól Z-ig kínál megoldást e-flottáknak a Michelin

autopro.hu/P.B. | 2021.07.08 08:19

A-tól Z-ig kínál megoldást e-flottáknak a Michelin

Fotó: Facebook/Michelin

Watèa by Michelin néven alapított startupot a Michelin, melynek célja az elektromos autókból álló flottákat üzemeltető cégek támogatása. A Watèa egy előfizetéses szolgáltatás, ami A-tól Z-ig kínál megoldásokat a hidrogén üzemanyagcellás és az akkumulátoros elektromos járműveket üzemeltetők számára is.

Hirdetés

A Watèa elsősorban olyan flottaüzemeltetőket céloz meg, akik most tervezik az átállást a hagyományos járműparkról a zéró emissziós járművekre. A Michelin szolgáltatása személyautókra, vagy 3,5 tonnánál nem nehezebb egyéb járművekre lett szabva. A Watèa by Michelin személyre szabott, hosszútávú, szakértői segítséget nyújt az ügyfelei számára – a vállalat szerint ez egy teljesen unikális megoldás Franciaországban.

Az előfizetés kifejezetten a vevő által igényelt futásteljesítménnyel és töltőkapacitással rendelkező járművekre, azok karbantartására és biztosítására terjed ki. Magában foglalja a töltési infrastruktúra telepítését a telephelyen, valamint a nyilvános töltési hálózat elérését is.

A Watèa több mint 80 okostelefonos szolgáltatást kínál a flottakezeléshez, többek között például a hatótávolság-előrejelzést, az optimalizált navigációt, vagy a töltőállomások elérhetőségét. Egyelőre még nem tudni, mikor dobják piacra az alkalmazást, illetve azt sem, mennyibe kerül majd az előfizetés.

Segítség az átállásban

Pascal Nouvellon, a Watèa by Michelin vezérigazgatója szerint a legfontosabb, hogy a szolgáltatás segítséget nyújt azok számára, akik éppen most próbálnak meg átállni zöldebb, kevésbé környezetszennyező flották üzemeltetésére.

Nem ez az első lépése a Michelinnek az elektromos átállás terén: a vállalat tavaly év végén mutatta be a kifejezetten elektromos autók számára fejlesztett abroncsait, míg a Faurenciával közösen az üzemanyagcellák iparágába is belépett.

Kiemelt Partnereink