Szolgáltatók A Prologis 4,52 millió négyzetméteren van jelen

A Prologis 4,52 millió négyzetméteren van jelen

MTI | 2016.08.04 14:58

A Prologis 4,52 millió négyzetméteren van jelen

A logisztikai ingatlanvállalat portfóliója a folyamatban lévő fejlesztéseknek köszönhetően nőtt ekkorára.

Hirdetés

A Prologis a második negyedévet a kelet-közép-európai régiót tekintve operatív portfóliójának 94,8 százalékos kihasználtságával zárta, ami a piac stabilizálódását mutatja és tovább erősíti a vállalat helyzetét a régióban - tették hozzá.

A negyedévben a vállalat több mint 400 000 négyzetméternyi logisztikai területet adott bérbe, ami az előző év azonos időszakához képest 7 százalékos emelkedést jelent.

A második negyedévben a Prologis négy új logisztikai ingatlan építését kezdte meg, amelyek összterülete több mint 123 000 négyzetméter, ebből Magyarországon a 21 ezer négyzetméteres Prologis Park Budapest-Sziget fejlesztés zajlik.

Az első negyedévben megkezdett fejlesztésekkel együtt a vállalatnak 9 ingatlana áll építés alatt, amelyek összterülete eléri a 217 000 négyzetmétert. A fejlesztések túlnyomó része már létező Prologis parkokban történik, amelyek a legjelentősebb logisztikai piacok vonzáskörzetében helyezkednek el.

A Prologis Inc. saját közlése szerint világszerte vezető az ipari ingatlanok területén, a vállalat a 2016. június 30-i adatok alapján húsz országban, konszolidált alapon, vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül mintegy 62 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A vállalat több mint 5200 ügyfelének ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket, köztük logisztikai szolgáltatóknak, szállítmányozási cégeknek, kiskereskedőknek és gyártó vállalatoknak.

Kiemelt Partnereink