Szolgáltatók A győri Audi dolgozói fociznak a legjobban

A győri Audi dolgozói fociznak a legjobban

autopro.hu | 2019.04.16 16:59

A győri Audi dolgozói fociznak a legjobban

A részvételi rekordot döntő focitornát – amely a hatvan induló résztvevőjével immár a magyarországi autógyártási szektor legnagyobb sporteseménye – Ésik Róbert fővédnök, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke nyitotta meg a XVI. kerületi Ikarus Sportpályán.

Hirdetés

Ésik Róbert először az elismerését fejezte ki a hagyományossá vált szabadidős sporteseményt előkészítő és lebonyolító PromoSport Kft.-nek, majd arról számolt be, hogy a legutóbbi 98 legnagyobb hazai beruházás közül 36 a járműipart érintette is.

A járműipar színe-javát felvonultató amatőr focitorna csoportmérkőzéseit tíz pályán és azokon hat-hat csapattal rendezték meg, ennek köszönhetően egy-egy pályára lépés között lényegesen lerövidült a várakozási idő. Minden résztvevő tetszését kiérdemelte a PromoSport most bemutatkozó új forgatókönyve, amely szerint a csoportokból nem csak az első két, hanem a három legjobb csapat juthatott tovább és folytathatta a szereplését a torna egyenes kieséses szakaszában. Már itt, tehát a legjobb 32 között kiderült, hogy idén nem lesz címvédés, nem sokkal később pedig – a negyeddöntőt követően – az is, hogy a IV. Automotive Focikupán sorozatban negyedszer is új győztest fognak köszönteni.

A hajrában, azaz a legjobb négy között az Audi Hungaria 3-1-re verte a TRIGO focistáit, a másik elődöntőben pedig a Jabil Circuit Magyarország Kft. 1-0-ra az APTIV Tatabánya kispályás formációját. Az aranyérmeket és a díszes kupát tehát idén az Audi Hungaria focistái vehették át, az ezüstérmeket pedig tavalyi helyezésüket megismételve a Tiszaújvárost képviselő Jabil Circuit játékosai.

A bronzmérkőzésen egyetlen gól döntött az APTIV Tatabánya javára a TRIGO elleni mérkőzésükön, amely a legjobb négy közé jutottak számára hét óra leforgása alatt a tizedik erőpróbát jelentette.

Szokatlan eseménynek nevezhető, hogy a gólkirályi címet egyaránt 10-10 találattal, tehát holtversenyben két olyan játékos érdemelte ki, név szerint Kovács Krisztián (Hanon Systems Hungary Kft.), illetve Csuka László (AUTOLIV Kft.), akiknek a csapata a legjobb nyolc közé sem jutott be. A torna legjobb kapusaként Barassó Zsoltot, az APTIV Tatabánya játékosát köszöntötték a házigazdák.

Az Automotive Focikupához kapcsolódó Jövő Mérnökei tornát idén a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte, így a szombati sportesemény kettős győri sikerrel zárult.

Kiemelt Partnereink