Szolgáltatók A felhő árnyékolhatja be a szép számokat

A felhő árnyékolhatja be a szép számokat

autopro.hu/B.A. | 2020.01.30 12:21

A felhő árnyékolhatja be a szép számokat

A vártnak nagyjából megfelelő negyedik negyedéves profitról számolt be az SAP. Az operatív profit 8,3 százalékkal bővülve 2,84 milliárd euró lett, ami szinte hajszálra pontosan megegyezett a 2,85 milliárd eurós piaci várakozással.

Hirdetés

Az egy részvényre jutó eredmény tekintetében még sikerült is felülmúlni a várakozást, hiszen az 1,82 euró lett az 1,72 eurós várakozással szemben. Az idei évre is optimista a menedzsment, 8,9-9,3 milliárd euróra növelték operatív eredmény várakozásukat a korábbi 8,8-9,3 milliárd euróról. A menedzsment új várakozásának már az alsó éle is meghaladja a jelenlegi piaci konszenzust. Negatívumként talán a felhő alapú növekedés lassulását lehet említeni, ugyanis a felhő alapú szolgáltatások rendelésállomány növekedése 25 százalékra lassult – hívta fel a figyelmet az Erste Befektetési Zrt.

Ezzel együtt is szűkítették a 2020-ra vonatkozó felhő bevételekre vonatkozó várakozást, a korábbi 8,6-9,1 milliárd euróról 8,7-9,0 milliárd euróra. Bár összességében nem beszélhetünk rossz gyorsjelentésről, mégis enyhe csökkenéssel indította a napot az SAP árfolyama.

Iparágspecifikus megoldások

Az SAP vállalatirányítási rendszer az autóiparban is népszerű, az ágazatnak iparágspecifikus, teljes körű megoldásokat kínálnak. A jelentős autóipari szereplők az SAP megoldásait használják, például stratégiai beszerzésre, emelt szintű raktározásra, gyártástervezésre, magára a gyártásra, felsővezetői döntés előkészítésre. Szoftvereiket nem csupán a nagy- és közepes méretű iparági szereplők, hanem kisvállalatok is használják.

Nyitókép: SAP

Kiemelt Partnereink