Szolgáltatók 2030-ra egymillió robotaxit akar a DiDi

2030-ra egymillió robotaxit akar a DiDi

autopro.hu/V.M. | 2020.06.24 12:18

2030-ra egymillió robotaxit akar a DiDi

Fotó: DiDi News

A személyszállítási szolgáltatásokat nyújtó kínai DiDi Chuxing 2030-ra világszerte több mint egymillió robotaxit akar üzemeltetni – mondta el Meng Xing, a cég önvezetési technológiákat fejlesztő leányvállalatának operatív igazgatója a South China Morning Post online konferenciáján.

Hirdetés

Már sok kutatás világított rá, hogy hosszabb időbe fog telni, mire a nagyközönség bízni fog az autonóm járművekben, és az utóbbi időben egyre több autógyártó állapította meg, hogy az autonóm autókra a korábban gondoltnál többet kell várni. Meng ugyanakkor bizakodó, és úgy véli, hogy az első autonóm járművek sorozatgyártása már 2025-ben el fog kezdődni.

Meng továbbá azt is elmondta, hogy elsődlegesen ott számolnak önvezető autók alkalmazásával, ahol sofőrjeik nem tudják kielégíteni az igényeket – tudható meg a Reuters cikkéből.

Az önvezető autók fejlesztésén a szintén kínai BAIC Csoporttal együtt dolgozó DiDi jelenleg Kínán belül Pekingben, Sanghajban, valamint Szucsou városában, Kínán kívül pedig Kaliforniában tesztel önvezető autókat. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a cég nemrég gyűjtött mintegy félmilliárd dollárt önvezető járművek fejlesztésére.

Kiemelt Partnereink