Szolgáltatók 1500 munkahelyet teremt Kelet-Magyaroszágon egy orosz vállalat (videóval)

1500 munkahelyet teremt Kelet-Magyaroszágon egy orosz vállalat (videóval)

MTI | 2013.12.21 08:34

1500 munkahelyet teremt Kelet-Magyaroszágon egy orosz vállalat (videóval)

Hazánkban hozza létre fuvarozási vállalatát a Magnit, Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, amely 1000 kamionból álló járműflottát telepít ide - a helyszínt még nem választották ki.

Hirdetés

Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát a Magnit, Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, amely így egy 1000 kamionból álló járműflottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre Kelet-Magyarországon, körülbelül 1500 új munkahelyet teremtve ezzel.

A nyilatkozatot Hacsatur Pombuhcsan, a Magnit Nyrt. igazgatósági tanácsának elnöke és Bödőcs Róbert, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) befektetésösztönzési és üzletfejlesztési elnökhelyettese írt alá december 20-án a Parlamentben (Fotó: Botár Gergely)

Hacsatur Pombuhcsan, a Magnit Nyrt. igazgatósági tanácsának elnöke kiemelte: logisztikai stratégiai partnernek tekintik Magyarországot, és hosszú távú együttműködést terveznek, egyben megköszönte a magyar kormány támogatását.

A Magnitnak Oroszországban 1763 településen 7739 üzlete volt, és körülbelül 200 hipermarketet üzemeltetnek, tavalyi bevételük 448 milliárd rubel (körülbelül 15 milliárd dollár) volt. A Magnit Oroszország egyik legnagyobb munkaadója, 200 ezer foglalkoztatottal.

A beruházás óriási lehetőség a magyarországi termelők és élelmiszeripari vállalatok számára - emelte ki Szijjártó Péter államtitkár. A Magnit eddig is jelentős beszerzéseket eszközölt Magyarországon: tavaly és idén összesen 12 millió euró értékben vásárolt Magyarországon.

Annak érdekében, hogy a Magnit és Magyarország is a lehető legtöbbet profitálhassa az együttműködésből, a HITA és az orosz cég egyetértési nyilatkozatot ír alá stratégiai együttműködésről. A nyilatkozatot Hacsatur Pombuhcsan és Bödőcs Róbert, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) befektetésösztönzési és üzletfejlesztési elnökhelyettese látta el kézjegyével. A megállapodás értelmében a Magnit mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb munkahelyet hozza létre Magyarországon, és a lehető legtöbb céget alkalmazza alvállalkozóként. A HITA azt vállalja, hogy a jogszabályi keretek között a lehető legtöbb támogatást adja a cég magyarországi beruházásához, tevékenységéhez.

Szijjártó Péter az orosz kapcsolatokról és a beruházásról (kormany.hu)

Szijjártó Péter szerint Oroszország az európai unión kívüli országok sorában a legfontosabb külkereskedelmi partnere Magyarországnak, tavaly a külkereskedelmi forgalom meghaladta a 11,5 milliárd dollárt, ezzel Oroszország hazánk harmadik legfontosabb külkereskedelmi partnerévé vált.

Kiemelt Partnereink