Szolgáltatók 12 kilométer autópálya készül a keleti határszélen

12 kilométer autópálya készül a keleti határszélen

MTI | 2013.12.26 08:27

12 kilométer autópálya készül a keleti határszélen

Az ütemterv szerint halad az M3-as autópálya új, Őr és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezése, a sztrádaszakaszt 2014 őszén adják át a forgalomnak.

Hirdetés

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a teljes szakaszon elkészült a földmű, a gázszállító vezeték kiváltását pedig mintegy egy kilométeres szakaszon már elvégezték. A hat híd közül négynél már megtörtént a gerendák beemelése, a munkálatok tavasszal folytatódnak.

A keresztező utak építése folyamatban van, a sztráda nagy részén pedig már ráépítették az alaprétegre az első aszfaltréteget, tavasszal a kopóréteg beépítésével folytatódnak a munkálatok. Jövő nyáron kezdik el a szalagkorlátnak és a forgalomtechnikai elemeknek a telepítését, valamint a vadvédő kerítés kiépítését - ismertette.

A kivitelező M3 Kraszna 2012 Konzorcium jelenleg a téli üzemmódra készül fel, ennek keretében kiépítik például a várható csapadék ellen az ideiglenes vízelvezetéseket és lezárják az elkészült burkolatokat.

A 11,9 kilométer hosszú, kétszer két sávos autópálya a megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól. A beruházás nettó 15,4 milliárd forintba kerül.

Kiemelt Partnereink