Techtogether 160 ezer forint jár havonta a gépészmérnök-hallgatóknak

160 ezer forint jár havonta a gépészmérnök-hallgatóknak

autopro.hu/P.M. | 2017.11.13 06:05

160 ezer forint jár havonta a gépészmérnök-hallgatóknak

Országjáró kampánykörutat kezdett az ELTE Savaria Egyetemi Központ, hogy népszerűsítse képzési kínálatát.

Hirdetés

A régóta égető mérnökhiányt az is jól leírja, hogy már harmadik alkalommal rendezik meg a programot 2015 óta. A gépészmérnök-roadshow megnyitójának a szombathelyi Gépipari és Informatikai Szakgimnázium adott otthon, ahol több mint 200 diák jelent meg – írja a szombathelyi televízió hírportálja.

– Az iskolába járó tanulók közül évente 20-25-en képzelik el további tanulmányaikat a hagyományos vagy duális gépészmérnökképzésben – mondta el Kovács Péter, az intézmény igazgatója.

– 400 pont felett 40 ezer forintos ösztöndíjat, 450 pont felett 80 ezer forint havi ösztöndíjat adunk a hozzánk jelentkezőknek, ha ezen belül a gépészmérnökképzést választja a hallgató, az havi 80 ezer forint extrajuttatás. Tehát egy 450 pont feletti, gépészmérnökképzésre jelentkező hallgató 160 ezer forinttal kezd – mondta el Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese.

A duális képzési rendszerhez több helyi, autóiparhoz köthető vállalat csatlakozott, egyebek mellett a BPW-Hungária Kft.

– Vállalatunk 8 diákot fogad éves szinten – tette hozzá Novák Tibor, HR vezetője. – 6-5-6 az elmúlt 3 évfolyamnak a létszáma, tehát teljes mértékben nem tudtuk vállalni az ígéretünket, de ez nem rajtunk múlott, a diákok hullottak ki sajnos. Kíváncsiak vagyunk, hogy a záráskor, az első évfolyam végzésekor hányan állnak munkába nálunk és milyen eredményt mutatnak.

Kiemelt Partnereink