Logisztika Bezsebelte az Év Targoncája Díjat a Jungheinrich

Bezsebelte az Év Targoncája Díjat a Jungheinrich

autopro.hu | 2022.11.08 07:17

Bezsebelte az Év Targoncája Díjat a Jungheinrich

Fotó: Jungheinrich

A Jungheinrich nyerte el az IFOY Award 2022 díjat a „Speciális jármű" kategóriában az ERD 220i ráállós raklapemelő targoncával. A nemzetközi zsűri a targoncát választotta a legjobb innovációnak ebben a piaci szegmensben.

Hirdetés

„A munkavégzés a nyertes raklapemelővel többé nem jelent kompromisszumot a biztonság, a méret és az ergonómia között. Az új ERD 220i modellel a Jungheinrich új mércét állít fel a biztonságos, optimálisan védett és mégis szuperkompakt elektromos targoncák terén. Teljesítménye első osztályú, és kihívást jelent a konkurencia számára"- összegezte döntését a szakmai zsűri.

Christian Erlach, a Jungheinrich AG értékesítési igazgatója számára a díj a Jungheinrich innovációs erejét bizonyítja: „Az ERD220i kitüntetése óriási megerősítése munkánknak. A Jungheinrich targoncák megfelelő választ kínálnak a jövő raktárának követelményeire. Ennek megfelelően fejlesztjük innovációinkat. Az IFOY-díj pontosan ezt bizonyítja, és hatalmas elismerés az egész csapatnak, amelyre rendkívül büszke vagyok."

A méret, a biztonság és az ergonómia hármas összhangja

Egészen a közelmúltig választani kellett, ha ráállós raklapszállító targoncáról volt szó: a méret, a biztonság vagy az ergonómia terén kellett kompromisszumot kötni. Az új ERD 220i modellel a Jungheinrich véget vet a kompromisszumok dilemmájának. Az integrált lítiumion akkumulátornak köszönhetően nincs szükség külön akkumulátoredényre. Ez 300 milliméter helynyereséget jelent, ami teljes egészében rendkívül kompakt méretet, optimális kezelői védelmet és jobb ergonómiát eredményez.

Fotó: Jungheinrich

A platform felfüggesztése hat ponton illeszkedik és könnyen a kezelő testsúlyához igazítható. Az állítható felfüggesztés érezhetően kényelmesebben működik. A munkapozíció kényelmes, és a kezelő sokkal nagyobb biztonságban van, mint a klasszikus, lehajtható platformmal rendelkező raklapemelőknél. A kényelem is kiváló, mivel mindkét oldalon az oldalfalnak lehet támaszkodni. A fogantyúk minden helyzetben stabil fogást és irányítást biztosítanak. A targonca másik újdonsága a smartPILOT kormányzás. Az elektromos kormányzás intuitívan működik, és automatikusan középállásba áll vissza az egyenes irányú haladáshoz. A magasság négy pozícióban állítható, a villa és az emelőoszlop pedig egy kézzel is könnyen kezelhető. Az új töltőinterfész gyorsan és egyszerűen csatlakoztatja a targoncát egy külső gyorstöltőhöz (akár 300 A). Opcióként integrált töltő (25 A) is rendelhető, amely bármely 230 V-os csatlakozóaljzaton rugalmasan használható.

Az IFOY értékelés során a drivePLUS kivitelű ERD 220i-t tesztelték, mely a legerősebb üzemmódban (P3) 11,2 százalékkal magasabb termelékenységet ért el, mint a szimpla raklapemelő kategória átlaga. Fogyasztása 100 raklapnál 35 százalékkal alacsonyabb a piaci átlagnál. A 260 Ah maximális akkumulátorkapacitással több mint nyolc óra gyakorlati üzemidő érhető el. Az egyszerű újratöltés lehetőségének köszönhetően hosszabb üzemidő is lehetséges.

Nagyobb hatékonyság, jelentős termelékenységnövekedés

Az operationCONTROL asszisztensrendszer a rakomány tömegének és az emelési magasságnak függvényében 500, 600 vagy 700 milliméternél kijelzi a tehersúlypontot. A positionCONTROL funkció különböző lehetőségeket kínál az emelési magasság előválasztására. Mindkét digitális segédrendszer hasznosnak bizonyul a dupla raklapkezelés során. Ebben a tesztben 31 százalékos termelékenységnövekedést tapasztaltak az egy raklapos szállításához képest. A sokkal hatékonyabb szállításnak köszönhetően a 100 raklapra jutó energiafogyasztás is alacsonyabb. A gyakorlati üzemidő a legnagyobb teljesítményű üzemmódban így akár nyolc óra 36 perc is lehet.

Az új emelőoszlop-változatoknak köszönhetően az ERD 220i még univerzálisabban használható, és a be- és kirakodás mellett rakatolásra is alkalmazható. Az új háromtagú emelőoszlop 3760 milliméteres magasságával messze a legnagyobb emelési magasságot kínálja ebben a szegmensben. Ugyanakkor az oszlop teljes magassága olyan kompakt, hogy a jármű gond nélkül használható teherautó pótkocsikban. Ezen túlmenően az ERD 220i a kerékkaremelésnek köszönhetően két raklap egyidejű kezelésére is alkalmas, két raklapot tud egymás felett szállítani, ami jelentős hatékonyságnövekedést jelent, különösen a teherautók be- és kirakodásakor.

A beépített lítiumion akkumulátorral felszerelt ERD 220i a Jungheinrich POWERLiNE sorozat része, és ezért valamennyi POWERLiNE modellhez hasonlóan CO2-semleges a megrendelőnek történő kiszállításig.

IFOY (Az Év Targoncája) Díj

Az IFOY-díj („International Intralogistics and Forklift Truck of the Year“) mértékadó a hatékonyság és az innováció terén és szakmai szempontból az intralogisztika meghatározó innovációs díja. A vezető nemzetközi szakújságírókból álló független zsűri egy háromlépcsős IFOY-ellenőrzés alapján választja ki a legjobbakat. Ez a standard IFOY-teszt mellett tartalmazza az IFOY Innovation Checket is, amelyet a Fraunhofer IML Intézet, a Drezdai Egyetem, a Müncheni Műszaki Egyetem és a Fraunhofer IPA szakemberei végeznek. A Szövetségi Gazdasági és Éghajlatvédelmi Minisztérium védnöksége alatt álló IFOY-díj támogatói a Német Anyagmozgatási és Intralogisztikai Szövetség és a VDMA-n belül a Robotika + Automatizálás Szövetség. A Jungheinrich 2013 óta összesen tizenegy győzelemmel szerepel az IFOY-győztesek legjobbjai között.

www.jungheinrich.hu/erd220i

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink