Logisztika A cargo-partner tovább terjeszkedik az Egyesült Királyságban

A cargo-partner tovább terjeszkedik az Egyesült Királyságban

autopro.hu | 2022.06.07 13:19

A cargo-partner tovább terjeszkedik az Egyesült Királyságban

Fotó: cargo-partner

Miután 2021-ben a cargo-partner közös vállalkozásba kezdett az Aztek International Freight Limiteddel, felvásárolta a társaság fennmaradó részvényeit, így a cégcsoportba integrálta a brit székhelyű partnercéget. A cargo-partner ezzel a lépésével két új irodával is bővíti meglévő hálózatát Kelet-Londonban és Bradfordban.

Hirdetés

Alig több, mint egy évvel azután, hogy a cargo-partner megkezdte tevékenységét a manchesteri irodában, felvásárolta az Aztek International társaság részvényeinek egyharmadát, ezt követően pedig az egész társaságot is. A cargo-partner brit csapata az elmúlt 15 hónap alatt 13 alkalmazottról 55 főre nőtt az Egyesült Királyságban található három telephelyén.

Erős európai hálózat és a Brexitet követő szakértelem

Stefan Krauter, a cargo-partner vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott a beruházás stratégiai jelentőségéről:

„már 15 éve dolgozunk együtt az Aztekkel és ez alatt az idő alatt kölcsönösen támogattuk egymást az üzletágak növekedésében és fejlesztésében. Ez a felvásárlás jelentősen bővíti szolgáltatási portfóliónkat, különösen az Egyesült Királyságban lévő közúti gyűjtőfuvarozást. Emellett a folyamatosan bővülő csapatunk továbbra is sikeresen támogatja ügyfeleinket, biztosítva az ellátási láncaik megbízhatóságát Európa-szerte, továbbá a Brexit utáni összetett, új vámkötelezettségek lebonyolítását.”

Fókuszban az azonnali megoldások

Amellett, hogy a logisztikai szolgáltató támogatja ügyfeleit a Brexit utáni vámeljárások kezelésében, stratégiai hangsúlyt fektet a rendkívül időigényes szállításokra vonatkozó expressz megoldásokra is. A cargo-partner Egyesült Királyságban lévő kirendeltsége már számos sürgősségi légi szállítmányt kezelt az autóipari, a repülőgépipari, az egészségügyi, a nagykereskedelmi és a gyorsan forgó napi fogyasztási cikkeket forgalmazó ügyfelek számára.

Fotó: cargo-partner/Oskar Steimel

Stratégiai terjeszkedés Nyugat-Európában

Az osztrák székhelyű logisztikai szolgáltató erős közép- és kelet-európai jelenléttel rendelkezik, de a közelmúltban jelentős beruházásokat hajtott végre annak érdekében, hogy tovább bővítse nyugat-európai hálózatát. Amellett, hogy a cargo-partner már húsz éve jelen van Németországban és a Benelux államokban, terjeszkedni kezdett Írországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban is, így a régió legfontosabb piacain képviselteti magát. A vállalat 2022-re és azt követő éveire vonatkozó nyugat-európai stratégiai fejlesztési terveinek fontos részét képezi a cég Egyesült Királyságban való jelenlétének további erősítése.

A cargo-partner stabilan kiépített ázsiai szervezete továbbra is folytatja együttműködését európai ügynökeivel. Ez az ő üzletáguk, de együttesen támogatva egymást részesülhetünk a mennyiség és konszolidáció nyújtotta előnyökben, ezért nyitottak vagyunk, ha mások is csatlakozni kívánnak csoportunkhoz - mondta Roland Kern, a cargo-partner globális hálózatfejlesztés igazgatója.

A cargo-partner magántulajdonban lévő, teljeskörű info-logisztikai szolgáltató, amely légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási megoldások átfogó portfólióját kínálja. Az informatika és az ellátási lánc optimalizálása területén közel 40 év alatt szerzett szaktudása segítségével a vállalat személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az iparágak széles skálájához, hogy világszerte versenyelőnyt teremtsen ügyfeleinek. Az 1983-ban alapított cargo-partner forgalma 2021-ben meghaladta a több mint egymilliárd eurós árbevételt, és jelenleg világszerte 3900 főt alkalmaz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink