HR Ablak Megnyílt a Continental vadonatúj képzőközpontja

Megnyílt a Continental vadonatúj képzőközpontja

autopro.hu/V.M. | 2022.04.09 04:18

Megnyílt a Continental vadonatúj képzőközpontja

Fotó: Continental Press Releases

Megnyitotta kapuit a ContiAcademy, a német Continental autóipari beszállító új képzőközpontja. A Frankfurthoz közei Schwalbach településén található központ új lehetőségeket kínál az oktatásra a fejlett műhelyi technológiák, valamint a személyes és online képzési lehetőségek vegyítésével.

Hirdetés

Az új létesítmény egy új fejezet kezdetét jelenti a Continental szerelőműhelyi képzéseiben – áll a vállalat sajtóközleményében, amiből az is kiderül, hogy a központ oktatóterülete majdnem kétszerese a korábbi, Echbornban található épületének.

„Az autóipari technológiák gyorsan változnak, ezért a tudásátadás a műhelyek számára egyre fontosabbá válik” – fogalmazott Peter Wagner, a Continental értékesítésutáni szolgáltatásokat nyújtó üzletágának vezetője. „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy egy olyan képzőközpontot készítsünk, ami megfelel a legújabb elvárásoknak.”

A ContiAcademy nem kevesebb mint 27 darab (német nyelvű) tanfolyamot kínál, melyek a fékek, a vezetéstámogató rendszerek, a légkondicionálás és a járműdiagnosztika témaköreit fedik le.

Az elektromobilitás sem hiányozhat

Nem mellesleg a központ magas feszültségű hajtásrendszerek kezeléséhez is nyújt képzéseket, egészen hármas szintig. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény a Continental saját, elektromobilitással foglalkozó fejlesztőmérnökeinek képzését is támogathatja majd.

A szervizelési tanfolyamokon kívül a Continental a vállalkozásműködtetés területén is kínál tanfolyamokat, olyan témaköröket feldolgozva, mint az üzletfejlesztés vagy az ügyfelek digitális úton elérése.

Oktatás akár a távolból is

A virtuális tanulási lehetőségek az elmúlt években még fontosabbá váltak, és az új központot ennek tudatában alakították ki. A felső szint virtuális tanterme egy TV stúdióhoz hasonlóan speciális megvilágítással, prezentációs lehetőséggel és kamerákkal van felszerelve. Ezek segítségével az oktatók a jelenleg online formában is elérhető tizenkét tanfolyam valamelyikének keretében tarthatnak online oktatást.

A ContiAcademy virtuális oktatóterme

A ContiAcademy virtuális oktatóterme | Fotó: Continental Press Releases

A távolból tanulást a stúdióban elhelyezett mobil kamerák támogatják, azáltal, hogy segítenek a foglalkozásokat fizikailag közelebb vinni a tanulókhoz – még ha csak az atmoszféra szintjén is.

A ContiAcademy három autóemelővel is fel van szerelve, ami azt jelenti, hogy párhuzamosan több kisebb csoportban is dolgozhatnak a tanulók. A felső szinten kettő oktatóterem található, melyek egyenként harminc főt fogadhatnak be, továbbá egy harmadik oktatóterem a földszinten, a műhely mellett kapott helyet. A teljes oktatóterület mérete nagyjából 400 négyzetméter, ami majdnem duplája a korábbi központénak.

Magyarországon a Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. Hazánkban a vállalat mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével. Magyarországon a Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van. Az autóipari és a gumiabroncs szektorokhoz tartozó, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech vállalatok tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink