HR Ablak Ismét német vezetője van a Mercedes-nek

Ismét német vezetője van a Mercedes-nek

autopro.hu/P.B. | 2023.07.12 15:21

Ismét német vezetője van a Mercedes-nek

Fotó: Daimler Media

Ola Källenius, a Mercedes első embere a svéd mellett immár német állampolgársággal is rendelkezik. A Mercedes-Benz igazgatótanácsának vezetője Németországot a második otthonának nevezi, de természetesen nem fordított hátat Svédországnak sem.

Hirdetés

Ola Källenius Svédországban született 1969-ben, és ott is nőtt fel. Később nemzetközi karriert futott be a Mercedes-nél, pályafutását még a Daimler-Benz AG nevű jogelődnél kezdte 1993-ban. A ranglétrán folyamatosan feljebb lépve jutott el oda 2019 májusára, hogy ő lett a Mercedes-Benz vezérigazgatója és a Mercedes-Benz Csoport igazgatótanácsának az első embere. Ő volt az első külföldi a Mercedes élén.

Källenius immár azonban német állampolgár is, így négy évig állt fent az az állapot, hogy nem német vezeti a céget. A szakember kettős állampolgársággal rendelkezik – írta a svéd származású menedzser a LinkedInen, de a stuttgarti autógyár szóvivője megerősítette az információt.

„Az igazi otthonom Svédország, Németország lett a második otthonom” – írta Källenius. Felesége Németországból származik, fiai pedig főleg Németországban nőttek fel. Új útlevele aláhúzza, milyen fontos ez az ország számára – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink