HR Ablak Hosszabbítást kaphat a BMW vezére

Hosszabbítást kaphat a BMW vezére

autopro.hu/V.M. | 2023.09.22 08:19

Hosszabbítást kaphat a BMW vezére

Fotó: BMW Group PressClub Global

Nem hivatalos információk szerint a BMW felügyelőbizottsága még esedékessége előtt meghosszabbítaná a vezérigazgató, Oliver Zipse szerződését. Azt egyelőre nem tudni, hogy a plusz két év után ki fogja átvenni a vezetői széket, azonban már több név is felmerült.

Hirdetés

A német Handelsblatt bennfentesekre hivatkozó jelentése szerint Zipse szerződését meghosszabbíthatják két évvel 2026 nyaráig. A szeptember 25-i hétre időzített gyűlésen meghozandó döntést állítólag a nagy részvényesnek számító Quandt család, de a munkavállalói képviselet is támogatja.

Ha Zipse ismét elnyeri a befektetők és a felügyelőbizottság bizalmát, akkor folytathatja a Neue Classe újgenerációs elektromos modellek fejlesztésének és bevezetésének irányítását. A 2025-től Debrecenben is készülő új modellek koncepcióját nemrég mutatta be a BMW a müncheni IAA Mobility kiállításon.

Amennyiben hihetünk a Handelsblatt jelentésének, és Zipse valóban széleskörű támogatást tudhat maga mögött, a BMW számára logikus lépés a szerződés meghosszabbítása. Ugyanakkor azzal szakítana hagyományával, miszerint az igazgatósági tagok 60 év felett csak egy éves hosszabbításokat kaphatnak. Zipse 2024 február 7-én tölti be a 60. életévét, vagyis a megbízatása végén már 62 lesz.

Meglehetnek a potenciális utódok

Az electrive.com által is idézett jelentés szerint a BMW-nél már készülnek a Zipse utáni időszakra. A jelöltek között van állítólag Milan Nedeljković termelési vezető, Joachim Post beszerzési vezető és Ilka Horstmeier humánerőforrásért felelős igazgató, míg a vállalaton kívülről érkező szakember neve egyelőre nem merült fel.

A korábbi példák alapján Nedeljković rendelkezik a legtöbb eséllyel, ugyanis Zipse, illetve az elődei, Harald Krüger és Norbert Reithofer is termelésért felelős igazgatók voltak a vezérigazgatói kinevezésük előtt.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink