HR Ablak Fontos és hű vezetőjét gyászolja a Daimler Truck

Fontos és hű vezetőjét gyászolja a Daimler Truck

autopro.hu/V.M. | 2023.08.07 13:17

Fontos és hű vezetőjét gyászolja a Daimler Truck

Fotó: Daimler Truck Media Site

A haszonjárműveket gyártó Daimler Truck Holding AG a vállalat sikeres különválásában is kulcsszerepet betöltő pénzügyi vezetőjének váratlan haláláról számolt be.

Hirdetés

Az 52 éves Jochen Goetz augusztus 5-én vesztette életet a Daimler Truck által nem közölt okból kifolyólag. Goetz 2021 júliusa óta volt a vállalat igazgatótanácsának tagja, egyúttal felelős a pénzügy és kontrolling területért, a nem termelési célú eszközök beszerzéséért, illetve az IT-ért.

Martin Daum, a Daimler Truck vezetője szerint Goetz „kulcsszerepet játszott a mai Daimler Truck formálásában”, halála pedig „hatalmas veszteség” a vállalat számára.

„Jochen Goetz a Daimler Truck része volt szívben és lélekben” – méltatta az elhunyt pénzügyi vezető odaadását Daum, akinek szavai csöppet sem túlzóak, ugyanis Goetz az egész 36 éves karrierjét a Daimler Csoportnál töltötte.

Gyakornokból igazgató

Az 1971-ben Rastattban született Goetz először ipari kereskedői gyakornokként csatlakozott a Mercedes-Benzhez, 1994-1998 között pedig a vállalatnál dolgozva szerzett diplomát üzleti adminisztrációból.

Az Unimog divíziónál töltött kilenc év után 2001-ben a Mercedes-Benz Trucks kontrolling osztályán először kapott menedzseri pozíciót. A következő két évtizedben számos pozícióban dolgozott, többek között a Daimler Trucks Észak-Amerika pénzügyi és kontrolling igazgatója volt.

A Daimler Truck Holding AG igazgatótanácsába 2021-ben választották be a vállalat Mercedes-Benz Csoporttól való különválásának részeként. Egészen azóta pénzügyi és kontrolling igazgatóként vett részt a vállalat működtetésében.

Nehéz időben vette át az irányítást

A Daimler Truck közleménye szerint Goetz döntő szerepet játszott abban, hogy a teherautókat és buszokat gyártó vállalatot sikeresen választották szét a személyautókkal foglalkozó Mercedes-Benz Csoporttól 2021 végén. A lépéssel akkor a vezetők célja az volt, hogy a kettő céget vonzóbbá tegyék a befektetők számára, akik a tevékenységek elkülönítése által nagyobb átlátást nyernek mind a vállalatokról, mind befektetéseik megtérüléséről.

Goetz-nek azonban nem csak a vállalati átrendeződést kellett levezényelnie, ugyanis egy olyan időszakban került a vezetői székbe, mikor a világjárvány, ellátási problémák és dráguló alapanyagok nehezítették a működést. Ennek ellenére vezetése alatt a Daimler Truck sikeres 2021-es és 2022-es pénzügyi éveket zárt, most júliusban pedig javította az idei várakozásait.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink