HR Ablak Az Opel korábbi főnöke lett a Nikola elnöke

Az Opel korábbi főnöke lett a Nikola elnöke

autopro.hu/P.B. | 2022.02.25 15:20

Az Opel korábbi főnöke lett a Nikola elnöke

Michael Lohscheller | Fotó: Media Opel International

Michael Lohscheller, az Opel egykori vezérigazgatója – és rövid ideig a VinFast vezetője - az akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás teherautókat gyártó Nikola második embere lesz, elnöki pozícióban. Mark Russel vezérigazgató marad a cég élén.

Hirdetés

Mint ismert, Michael Lohscheller nyáron távozott az Opel vezetői posztjából, majd némileg meglepő módon a vietnámi VinFast európai vezetője lett – azonban nem maradt sokáig ebben a pozícióban, bár távozásakor még nem volt ismert az új szerepe. Azóta kiderült: a német szakember a Nikola elnöke lesz, február 22-én már ki is nevezték.

Elnökként Mark Russel vezérigazgatónak fog beszámolni munkájáról, ami a Nikola teherautó-üzletágának felpörgetése lesz globális szinten.

„Michael Lohscheller több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az autóiparban, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy kiegészítse a Nikola kialakult vezetői csapatát” – mondta Russel. Az amerikai vállalat most kezdi a Tre modell sorozatgyártását, valamint ennek a hidrogén üzemanyagcellás változatán dolgoznak.

Lohscheller a sorozatgyártásban segítheti a Nikolát a korábbi tapasztalataival, míg a szakember számára az új kihívás valószínűleg jobban fekszik majd, mint a VinFast élén eltöltött rövid időszak, amiről finoman csak annyit mondott, „néhány dolog nem stimmelt” – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink