Archív Többmillió forintos adományt adott a Knorr-Bremse a Fáy András Szakgimnáziumnak

Többmillió forintos adományt adott a Knorr-Bremse a Fáy András Szakgimnáziumnak

autopro.hu | 2019.11.28 09:30

Többmillió forintos adományt adott a Knorr-Bremse a Fáy András Szakgimnáziumnak

A szakgimnázium műhelyfejlesztésének támogatása a Knorr-Bremse Local Care, a leányvállalat CSR programjának a keretében valósult meg, mellyel minden évben számos helyi szervezetet, iskolát, alapítvány támogat anyagilag és a vállalat dolgozóinak önkéntes munkája által.

Hirdetés

A jövőben a piaci igényeket még jobban kiszolgáló autószerelő és technikus képzést folytathatnak a Fáy András Szakgimnáziumban a Knorr-Bremse felajánlásának köszönhetően. A társaság mérnökei mintegy másfél éves munkával egy olyan tesztpadot állítottak össze, ami képes szimulálni a haszongépjárműveknél alkalmazott légfékrendszer működését, így a diákok megismerhetik annak jellemzőit, összetevőit, elsajátíthatják a felmerülő problémák elhárítását.

„Az olyan iparági megatrendek, mint a digitalizáció vagy a hálózatba kapcsolás nagy hatással vannak a haszonjárművek fejlesztésére, így érdemes megismerkedni ezekkel és figyelembevételükkel fejleszteni a műszaki oktatást, melyet a Knorr-Bremse R&D Központja kiemelten fontosnak tart” -hangsúlyozta Frank Péter, a Knorr-Bremse Kutatás-Fejlesztési Igazgatója.

Tesztpad a szakma népszerűsítéséért

A Knorr-Bremse Local Care kétmillió forintos közvetlen anyagi támogatást adott az oktatási intézmény műhelyfejlesztéséhez. A légfékrendszert szimuláló tesztpadot november 14-én adták át a Fáy András Szakgimnáziumban, az eseményen az érdeklődő diákok a Knorr-Bremse szakértőinek segítségével azonnal ki is próbálhatták az eszközt. Az oktatást támogató tesztpad egy alap légfékrendszert tartalmaz ABS és ASR rendszerekkel kiegészítve, valamint a Knorr-Bremse NEO diagnosztikai programjával is ellátták.


„Bízunk abban, hogy ez a tesztpad is hozzájárul ahhoz, hogy az iskolában tanuló gyerekek közül többen úgy döntsenek, hogy a szakma és a technikusi végzettség megszerzése után a felsőfokú oktatásban folytatják tanulmányaikat. Még az is elképzelhető, hogy évek múlva az ezzel az eszközzel dolgozó diákok közül néhánnyal majd munkatársként találkozhatunk” - mondta el Pallag Sándor, a Knorr-Bremse Budapesti Kutatási és Fejlesztési Központjának fejlesztőmérnöke, aki maga is a Fáy András Szakgimnázium elődjében végezte középiskolai tanulmányait.

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek piacvezető gyártóvállalata, valamint ezek további biztonság-releváns alrendszereinek beszállítója. A Knorr-Bremse termékei jelentős mértékben járulnak hozzá a nagyobb vasúti és közúti biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 100 telephelyen, 30 országban, körülbelül 28 500 alkalmazottja használja kompetenciáját és motivációját annak érdekében, hogy termékeivel és szolgáltatásaival vevői világszerte elégedettek legyenek. 2018-ban, a Knorr-Bremse két üzletágának bevétele több mint 6,6 milliárd euró volt. A vállalat már több mint 114 éve technológiai újító a mobilitás és a szállítmányozási technológiák területén, a hálózatosított rendszer-megoldásokra specializálódva. A Knorr-Bremse az egyik legsikeresebb német ipari vállalat, amely a legfontosabb globális megatrendekre épít: az urbanizációra, az ökohatékonyságra, a digitalizálásra és az automatizált vezetésre.

Kiemelt Partnereink