Archív Egy Continental-nagykövet a győri egyetemen

Egy Continental-nagykövet a győri egyetemen

Szigeti Sándor | 2019.05.09 10:19

Egy Continental-nagykövet a győri egyetemen

Az autonóm járműirányítás területén zajló legújabb Continental-fejlesztésekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Hirdetés

Lothar Schiel, a Continental Automotive GmbH vezető munkatársa tartott előadást a Széchenyi István Egyetemen szerdán délelőtt. A gyermekkora révén Győrhöz kötődő, majd közelgő nyugdíjas éveiben a városba visszaköltöző szakember a járműves szakokon tanuló széchenyis mérnökjelöltek számára elindított Autonóm Járművek Akadémia előadássorozat vendége volt, amelyet a Járműipari Kutatóközpont és a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék hívott életre.

A szakember egyebek között a Continental autonóm járművekkel kapcsolatos legfontosabb projektjeiről számolt be a hallgatóság előtt. Így például a Continental parkolási-, előzési- illetve autópálya asszisztenséről, vezető nélküli elektromos kisbuszáról, az additív gyártás kihívásairól, az autonóm autók fékrendszereinek fejlesztéséről, és a fékpedál-szimulátorról.

Az aktív mérnökként Győrben valószínűleg most utoljára előadó Lothar Schielt az esemény végén az egyetem képviselői és meghívói köszöntötték. Lothar Schiel 2011-től a Continental magyarországi nagykövete (Conti Ambassador Ungarn) megtisztelő cím birtokosa, aki nagyköveti feladatának többek között a szakirányú egyetemi hallgatóknak évenként tartott nagyszabású előadásokkal is eleget tett.

Kiemelt Partnereink