Gyártósor Zwickau: 5 millió autó 25 év alatt

Zwickau: 5 millió autó 25 év alatt

autopro.hu | 2015.12.07 15:32

Zwickau: 5 millió autó 25 év alatt

A jubileumi jármű egy 1,8 literes, 180 lőerős TSI motorral, hat fokozatú manuális sebességváltóval és összkerékhajtással szerelt Golf Alltrack.

Hirdetés

Az első Szászországban készült Volkswagen egy Polo volt, amely 1990. május 21-én gördült le a gyártósorról. Ma Golf, Golf Variant, Passat Variant és Phaeton modellek, TSI motorok és a Bentley Continental karosszériája készül a szászországi üzemben.

Siegfried Fiebig, a Volkswagen Sachsen GmbH vezetőségének szóvivője kiemelte: a fontos mérföldkő egybeesett a vállalat megalapításának 25 éves jubileumával is. A szakember szerint nem engednek kitűzött céljukból, hogy még ebben az évben elérjék a 300 ezer legyártott járművet.

– A huszonöt év alatt legyártott ötmillió Volkswagen új rekordot jelent az autóországnak nevezett Szászországban (Autoland Sachsen) – nyilatkozta Jens Rothe, a Volkswagen Sachsen üzemi tanácsának vezetője, aki emlkeztetett: a Volkswagen az első autógyártó, amely a szászországi autógyártás 110 éves történelme során az ötmilliós darabszámot elérte.

Kiemelt Partnereink