Gyártósor Új szerszám-bevonatokat fejleszt a Horn

Új szerszám-bevonatokat fejleszt a Horn

autopro.hu/Horn Magyarország | 2022.11.11 07:21

Új szerszám-bevonatokat fejleszt a Horn

A Paul Horn GmbH a vadonatúj RC2 és RC4 bevonatokkal teljesen új fejlesztéseket mutat be a nagy teljesítményű szerszámbevonatok terén. | Fotó: Horn/Sauermann

A Paul Horn GmbH a vadonatúj RC2 és RC4 bevonatokkal teljesen új fejlesztéseket mutat be a nagy teljesítményű szerszámbevonatok terén. A bevonatok rendkívüli szívóssága és keménysége az acélok nagy sebességű megmunkálását teszik lehetővé, mindemellett pedig jelentős élettartamjavulást biztosítanak a szerszámoknak.

Hirdetés

A bevonatok magas hőtűrő képességének köszönhetően a szerszámok hatékonyan alkalmazhatóak száraz megmunkálás során, valamint kis mennyiségű kenőanyag mellett egyaránt. Számos Horn szerszámrendszer készletről érhető el nagy teljesítményű, impulzusos magnetronos porlasztási technológiával (HiPIMS) készült bevonattal. A házon belüli bevonat rövid szállítási idővel rendelhető akár speciális szerszámok esetén is.

A Horn elkötelezett az új, modern technológiák mellett, a szerszámgyártó folyamatosan befektet a területbe. A CemeCon 2015-ben a világ első három HiPIMS bevonatolója közül a legelsőt a Hornnak szállította. A nagy teljesítményű, impulzusos magnetronos porlasztási technológiával készült bevonatok számos előnyt nyújtanak és lehetőségek sorát nyitják meg a precíziós szerszámok bevonatolásában. Az előnyök közé tartozik, hogy lehetővé teszik nagyon sűrű és tömör, valamint rendkívül kemény bevonatok kialakítását.

A Horn elkötelezett az új, modern technológiák mellett.

A Horn elkötelezett az új, modern technológiák mellett. | Fotó: Horn/Sauermann

A bevonatok homogén szerkezetűek és egyenletes bevonatvastagságot biztosítanak még bonyolult szerszámgeometriák esetén is. A vállalat az új és meglévő bevonatok, valamint technológiák kutatás-fejlesztését tartja a siker zálogának. A Horn egyik mérnökcsapata kizárólag ezen a területen tevékenykedik. A házon belüli bevonatolás elindítása óta a kutatás-fejlesztés a berendezésgyártókkal együttműködésben zajlik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink