Gyártósor Nagy teherbírású görgő egyedi lábvédővel az autóipar számára

Nagy teherbírású görgő egyedi lábvédővel az autóipar számára

Roll-N Kft. | 2017.11.01 10:19

Nagy teherbírású görgő egyedi lábvédővel az autóipar számára

Új rendszert dolgozott ki a Blickle egy spanyol autóipari vállalat számára a személyautók alvázainak szállítására. A speciális kerék kíméli a szállítórendszer akkumulátorát, és képes elkerülni az apró fémtárgyakat.

Hirdetés

A Blicklét megbízó ügyfél egy 80 dolgozót foglalkoztató spanyol székhelyű vállalat, amely már több mint 30 éve az autóiparban tevékeny. A vállalat méretre szabott megoldásokat fejleszt, gyárt és szerel különböző szállítórendszerekhez járműalkatrészek kezelésére és karbantartására. Az ügyfelei közé tartoznak többek között a legnevesebb autógyártók is.

A feladat

Az európai autógyár a személyautó alvázainak szállítását egy úgynevezett kezelő nélküli automata szállítórendszerrel (FTS) szeretette volna megoldani. Ennek megfelelően a szállítókocsikat és a szállítórendszert össze kellett hangolni. A siker érdekében szoros együttműködésre volt szükség az ügyfél, a végfelhasználó és a Blickle részéről. Az FTS rendszer akkumulátorának élettartam-maximalizálása érdekében alacsony gördülési ellenállású kerékre volt szükség, ezen felül el kellett kerülni, hogy a padlón fekvő apró fém tárgyakon, mint például csavarokon, alátéteken való áthaladás befolyásolja az automata FTS rendszer működését. A rendelkezésre álló beépítési magasság is nagyon korlátozott volt, mert az FTS rendszert egy már meglévő szállító rendszerbe kellett integrálni.

Jól látható, hogyan söpri el a kefe a Blickke görgő útjából a kisebb tárgyakat

A megoldás

A futófelület számára a Besthane® Softot választottuk ki, ezzel biztosítva az alacsony gördülési ellenállást, amivel az FTS rendszer akkumulátorait kímélhetjük. A 150 mm-es kerékátmérő jó kompromisszumot jelentett a kompakt szerkezet, a megfelelően magas teherbírás a jól bevált LH villasorozattal szerelve és a hosszú élettartam között. Ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek, a görgők ugyanis 3 műszakban évi több ezer kilométert tesznek meg. Mérnökeink olyan kefével szerelt lábvédőt készítettek, amely a földön fekvő fémtárgyakat oldalra tolja, így a kerekek útja mindig szabadon marad és a járműnek nem kell akadályokon áthaladnia.

Az LH-ALBS 150K-FSB görgő előnyei, technikai információk:

  • A Besthane® Soft poliuretán elasztomerből készült optimalizált futófelület gördülési ellenállása gondoskodik az FTS rendszer akkumulátorainak minél hosszabb üzemidejéről.
  • A kefével integrált lábvédő megakadályozza, hogy az automatizált szállítmány működését az apró fémtárgyakon való áthaladás befolyásolja.
  • Az erős acéllemezből préselt nagy teherbírású LH sorozatú villaszerkezet a négy keményített csapágycsészével, valamint a puha (75° Shore A) poliuretán futófelület tökéletes összhangban vannak és megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is az extrém hosszú 3 műszakos működés számára.

Kiemelt Partnereink