Gyártósor Közösen küzd a kiberfenyegetések ellen az ABB és az IBM

Közösen küzd a kiberfenyegetések ellen az ABB és az IBM

autopro.hu/V.M. | 2020.10.21 08:23

Közösen küzd a kiberfenyegetések ellen az ABB és az IBM

Fotó: new.abb.com/products/robotics/service/advanced-services/asset-optimization

Az ABB és az IBM együttműködésre lépett, hogy javítsák az ipari vezérlőrendszerek (OT – Operational Technology) kiberbiztonságát. A kooperáció első eredménye az OT Biztonsági Eseményre Figyelmeztető Szolgáltatás, ami kombinálják az ABB vezérlőrendszerekkel kapcsolatos, valamint az IBM kiberbiztonsági tudását.

Hirdetés

Az ipari vezérlőrendszereket egyre gyakrabban éri támadás az információs téren keresztül. Az IBM statisztikái szerint az ipari létesítmények elleni támadások száma 2000 százalékkal nőtt 2018 óta. A termelés kibertámadás miatti megszakadása költséges lehet mind a kiesett termelés, mind a gépekben keletkezett károk miatt.

Hogy javítsa ipari vezérlőrendszereinek védelmét, az ABB egy olyan megoldást fejlesztett ki, ami a biztonsági jelentőséggel bíró eseményekről adatokat továbbít az IBM biztonsági információs és eseménymenedzsment platformjának, a QRadarnak, ami automatikusan, mesterséges intelligenciát használva segíti a potenciális veszélyforrások felismerését. Miután a beérkezett adatok alapján sikerült beazonosítani a fenyegetést, a rendszer aktiválja megfelelő figyelmeztetéseket.

A mindezt lehetővé tevő adatgyűjtő és –továbbító szoftvert jelenleg az ABB néhány ügyfele használja, mielőtt elérhetővé tennék minden vállalat számára. A megoldás nyílt forráskódú szoftverplatformokon alapszik, lehetővé téve a könnyen integrálhatóságot a hálózat bármely pontjánál.

Az ABB és az IBM a jövőben is folytatni kívánja együttműködését az ipari irányítórendszerek védettebbé tétele érdekében – áll az ABB sajtóközleményében.

Kiemelt Partnereink