Gyártósor Ívhegesztő robottal gazdagodott a Neumann János Egyetem

Ívhegesztő robottal gazdagodott a Neumann János Egyetem

autopro.hu | 2022.04.30 04:20

Ívhegesztő robottal gazdagodott a Neumann János Egyetem

Fotó: Youtube/Kecskeméti Televízió

Április végén adták át a Neumann János Egyetem új, korszerű ívhegesztő robotját. A programozható eszközt és az ahhoz tartozó konzultációt, betanítást egy frissen aláírt együttműködési megállapodás alapján térítésmentesen biztosítja az intézmény számára a Flexman Robotics Kft.

Hirdetés

Az április 21-én átadott új ívhegesztő robotot pár nappal az átadás előtt telepítették a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek és Anyagok Tanszékére. A korszerű berendezést a Flexman Robotics Kft. adta a tanszéknek.

„Azért is tartottuk fontosnak az oktatásban, hogy elhelyezzünk egy ilyen korszerű ipari robotot, hogy a hallgatók ne csak modelleken, számítógépes szimulációs rendszerekben tudjanak megismerkedni ezekkel a technikákkal, hanem valóságos olyan ipari robottal, amik az iparban is dolgoznak” - mondta dr. Farkas Attila, a Flexman Robotics Kft. ügyvezetője, aki egyetemi oktatóként is segíti a hallgatókat abban, hogy a viszonylag rövid rendelkezésre álló idő alatt is eltudják sajátítani a robot kezelését.

Szakmai nap

A hegesztőrobot munkaállomásának ünnepélyes átadójára egy szakmai napot szerveztek a tanszéken. A rendezvényen Dr. Kovács Lóránt, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja és Dr. Weltsch Zoltán tanszékvezető köszöntötte a vendégeket. Mint elhangzott, az új eszköz abban is segíti az egyetemet, hogy képzései gyakorlatorientáltak legyenek.

„Vannak olyan innovatívan és jól gondolkodó kisebb cégek, vállalkozások, akik szeretnék támogatni az egyetemet. Itt ennek ez egy nagyon jól látható megvalósulása, hogy egy cég és egy egyetem együttműködésében egy direkt támogatás tud megvalósulni. Ezzel magasabb szintre tudjuk emelni az oktatásnak a színvonalát, illetve kutatás-fejlesztési folyamatokban is tudjuk használni, alkalmazni ezt a robotot” - hangsúlyozta dr. Weltsch Zoltán, tudományos rektorhelyettes, a NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek és Anyagok Tanszékének tanszékvezető.

Ingyenes karbantartás

A hegesztőrobot telepítését, a beüzemelését, a későbbi betanítást, a szükséges konzultációkat, továbbá az esetleges karbantartást a frissen aláírt együttműködési megállapodás alapján ingyenesen vállalta a Flexman Robotics Kft.

Az alábbi videóban működés közben is látható az eszköz:

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink