Gyártósor EVO-Tech ipari 3D nyomtatók a Kvint-R-től

EVO-Tech ipari 3D nyomtatók a Kvint-R-től

autopro.hu | 2022.10.21 14:20

EVO-Tech ipari 3D nyomtatók a Kvint-R-től

Fotó: Kvint-R Irodatechnikai Kft.

Már Magyarországon is elérhetőek a szálhúzásos gyártási technológia (FFF) felső kategóriáját képviselő osztrák EVO-Tech ipari 3D nyomtatói a Kvint-R Irodatechnikai Kft. kínálatában.

Hirdetés

Ipari felhasználásra fejlesztett technológia

Zárt, fűtött munkatér - Mindkét készülék zárt, fűtött nyomtatási térrel rendelkezik, amelynek köszönhetően kiváló minőségű, precíz nyomatok készíthetők, olyan nagy szilárdságú, ipari felhasználásra alkalmas alapanyagok alkalmazásával, mint a Lexan, Ultem vagy a szénszállal (carbon fiber) erősített PA-CF. A robosztus kialakítás nagy pontosságot és műszaki biztonságot ad.

Filament szárítás - A készülékek zárt, szabályozott hőmérsékletű és állandó páratartalmat biztosító filament tároló rendszerének segítségével a kellékanyagok élettartama megnő és hosszabb ideig képesek megőrizni anyagminőségüket.

Closed Loop Drive System - A vezérlés folyamatosan kontrollálja a nyomtató fej pozícióját, annak megakadása vagy kényszerített kitérése esetén a berendezés a gyártási pályára automatikusan visszakorrigál.

Két független nyomtatófej – Egy nyomtatási menetben a két nyomtatófej eltérő építőanyagokkal képes dolgozni, továbbá Copymode-ban a termelékenység megduplázható.

EVO-PLASTICS - ipari filamentek széles választéka. Jelenleg 15 saját fejlesztésű, kifejezetten az EVO-Tech készülékekhez optimalizált alapanyagot kínál a gyártó. Filament portfóliójukat úgy válogatták össze, hogy különféle - az ipari felhasználás szempontjából fontos - anyagtulajdonságokkal rendelkezzenek:

  • tűzállóság
  • UV- és hőállóság 200 Celsius fokig
  • elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem (ESD)
  • élelmiszerbiztonsági minősítés
  • kopásállóság és vegyszerállóság
  • szénszálas (carbon fiber) erősítés

Nyitott anyagrendszer - A széleskörű alkalmazhatóság érdekében az EVO-Tech készülékei nyitottak más gyártók alapanyagai felé. Az általuk fejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy megfelelő paraméterezést követően a 3D nyomtatóik képesek legyenek bármely filamentet befogadni, amely megadja a felhasználók részére a szabad alapanyagválasztás lehetőségét.

További információért látogasson el honlapunkra!

A Kvint-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Kft. 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozásként 1991 óta jelentős szereplő a hazai irodatechnika és speciális nyomtatók piacán. Az elmúlt közel 30 év során a piaci kihívásoknak megfelelően folyamatosan bővítette kínálatát, fejlesztette szolgáltatásait, új technológiákat vett fel a portfoliónkba. Ennek az innovatív üzleti filozófiának köszönhetően kezdett el foglalkozni 3D technológiákkal a cég, és ennek köszönhetően vált napjainkra a 3D nyomtatás és az additív gyártástechnológia egyik piacvezető cégévé.

Elindult az autopro.hu B2B ajánlatok rovata, ahol számos ipari termékbemutatóval találkozhat, legyen szó targoncáról, hidraulikai eszközökről, logisztikai megoldásokról vagy akár robotokról. Nézze át B2B rovatunk legfrissebb ajánlatait!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink