Gyártósor Egzotikus anyagok marása Multiside szerszámokkal

Egzotikus anyagok marása Multiside szerszámokkal

Dormer Pramet | 2018.10.16 12:36

Egzotikus anyagok marása Multiside szerszámokkal

A Dormer Pramet Multiside marói ideális alternatívát jelentenek az egzotikus anyagok megmunkálásában, úgymint a titanium és a hőálló ötvözetek.

Hirdetés

A három szerszámcsaládból – Multiside AD, Multiside SC és Multiside SD – álló program a megmunkálások széles körében alkalmazható, mint például sarokmarás, horonymarás, másoló- és síkmarás, valamint progresszív süllyesztés és nagyolás.

A Pramet Multiside program kulcsfontosságú eleme a szabadalmaztatott SideLock lapkarögzítési rendszer. Ez olyan extrémhatékony lapkarögzítési mód, mely nagyon magas stabilitást biztosít, főleg bonyolult felületek öttengelyes megmunkálásánál. Ennek eredményeként az időegység alatt leválasztott forgácsmennyiség nagyobb, még nehezen megmunkálható anyagoknál is. Mivel nincs szükség központi rögzítőcsavarra (furatra a lapkában) a lapka maga is sokkal erősebb, a pontos pozícionálást a fészekben pedig a geometria segítségével érik el.

A SideLock rendszer másik előnye, hogy a rögzítőcsavarokat nem kell eltávolítani a szerszámból a lapkacseréhez, mely nagyban meggyorsítja a folyamatot.

A lapkageometriák és rádiuszok nagy választéka 0,4-től 6 mm-ig érhető el kifejezetten hőálló gépekben alkalmazott anyagokhoz fejlesztett forgácstörőkkel.

A Wiper lapka elérhetősége biztosítja az igény szerinti jó felületi minőséget, a sűrű fogosztás pedig a csökkentett gépi főidőt és a megnövelt termelékenységet. A továbbiakban a Multiside szerszámok speciális alkalmazásokhoz is kérhetőek egyedi módosításokkal a megrendelő speciális igényei alapján.

A Dormer Pramet Multiside családjával kapcsolatos további információkért keresse fel a www.dormerpramet.com weboldalt, vagy lépjen kapcsolatba a helyi Dormer Pramet irodával.

Kiemelt Partnereink