Gyártósor Az USA támogatja a kkv-k Ipar 4.0-ra való átállását

Az USA támogatja a kkv-k Ipar 4.0-ra való átállását

autopro.hu/P.B. | 2021.08.05 13:18

Az USA támogatja a kkv-k Ipar 4.0-ra való átállását

Fotó: Pixabay

Az Egyesült Államok északi részén található Michigan már évszázados múltra tekint vissza a gyáriparban. Mindig is az USA egyik legfontosabb ipari központja volt, és ahhoz, hogy ez így is maradjon, az állam támogatni fogja a helyi kis- és középvállalatokat az Ipar 4.0-ás átállásban.

Hirdetés

Az amerikai állam az Automation Alley-vel és a Michigani Gyártási Technológiai Központtal (MMTC) kötött partnersége többirányú stratégiát tartalmaz, amelynek lényege, hogy több mint hatezer, gyáriparban érdekelt michigani kis- és középvállalkozót támogat az automatizálás és a digitális technológia bevezetésében. Ezen technológiák alkalmazása kiváló minőséget és alacsonyabb költségeket eredményez többek között a pontosabb előrejelzéseknek és a kiszámíthatóságnak köszönhetően.

Az egész államra kiterjedő kezdeményezés révén az Automation Alley feladata, hogy tájékoztatást és Ipar 4.0 felkészültségi értékelést nyújtson a gyártóknak Michiganben – írja az Industry Week.

Jó kezdet a 3D nyomtatás

A DIAMOnD projekt keretében például azzal indította el a digitális átalakítást, hogy keretében megalkották az ország legnagyobb blokklánc-képes 3D nyomtatóhálózatát, ami 300 csatlakoztatott 3D nyomtatóból áll, amelyeket a támogatási programján keresztül kis- és középvállalkozásoknak osztanak szét.

Az optimális biztonsági technológiával összekapcsolt nyomtatók nagy száma lehetővé teszi az Ipar 4.0 alkalmazását és elérhetőségét még Michigan legkisebb gyártói számára is – így a kisebb gyártók is képesek lesznek beszállni a globális versenybe.

Képzések

A kezdeményezés keretében nemcsak az Ipar 4.0 elérhetőségét biztosítják olyan projektekkel, mint a fent említett DIAMOnd, hanem a munkavállalók képzését is támogatják. Ezen erőfeszítések részeként az MMTC elősegíti az Ipar 4.0-ás technológiák megismerését és személyre szabott tervet nyújt az adott alkalmazás megvalósítására.

Technológiai útbemutatókat kínálnak, interaktív tapasztalatokon és tanfolyamokon keresztül ismeretetik az Ipar 4.0 ágazatok mindegyikét, beleértve a kulcsfontosságú alkalmazások általános áttekintését és mélyreható elemzését.

A kezdeményezéssel Michigan 2025-ig több mint hatezer vállalkozást kíván felkészíteni az Ipar 4.0 bevezetésére.

Kiemelt Partnereink