Gyártósor Az autonóm gépi látás megreformálhatja a műanyag fröccsöntést

Az autonóm gépi látás megreformálhatja a műanyag fröccsöntést

autopro.hu/P.B. | 2020.10.07 08:20

Az autonóm gépi látás megreformálhatja a műanyag fröccsöntést

Fotó: BASF Press photos

Az autonóm gépi látás (AMV – Autonomous Machine Vision) egy új fejlesztés a minőségellenőrzés területén. A technológia a mesterséges intelligencia segítségével reformálja meg a gépi látást, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válik a műanyagok minőségellenőrzése.

Hirdetés

Alapesetben a fröccsöntött műanyagok minőségellenőrzése a gépi látás (MV) segítségével egy nehézkes, lassú procedúra, ugyanis a műanyagok sima felülete miatt, illetve azért, mert egy gyártósoron különböző színű termékek is készülhetnek, a gépek egyszerre csak egy terméket tudtak ellenőrizni.

Az Inspekto német-izraeli vállalat által fejlesztett Inspekto S70 viszont egy új technológiát, az autonóm gépi látást használja. Ahogyan a technológia neve is mutatja, ez egy teljesen autonóm folyamat a mintaszám meghatározásától kezdve egészen a fényképező lencséinek beállításáig. Ennek köszönhetően mindenféle informatikai ismeretek nélkül is beállítható a rendszer, így egy rendszerintegrátor segítségével néhány óra alatt telepíthető a program a gyártósorok ellenőrzéséhez.

Előnyök

Az új technológiának hála az Inspekto S70 egyszerre több elemet is képes vizsgálni, így a minőség-ellenőrzés felgyorsul a fröccsöntött műanyagok esetében. Szintén egyszerűsíti és gyorsítja a használatot, hogy a gép maga állítja be a lencséket a megfelelő fényviszonyokhoz, hogy a lehető legjobb képeket készíthesse a termékekről.

Az eszközt át lehet telepíteni egyik gyártósorról a másikra, ha ott lenne rá szükség. Az Automation cikke szerint az Inspekto S70 nagymértékben javítja a gyártás hatékonyságát és gyorsaságát a fröccsöntött műanyagok esetében.

Kiemelt Partnereink