Gyártósor A Hexagon bemutatja munkapadon használható újgenerációs koordináta-mérőgépét

A Hexagon bemutatja munkapadon használható újgenerációs koordináta-mérőgépét

autopro.hu | 2020.11.30 10:19

A Hexagon bemutatja munkapadon használható újgenerációs koordináta-mérőgépét

Fotó: Hexagon

A Hexagon Manufacturing Intelligence részlege bevezeti az intelligens gyártást is támogató új multiszenzoros koordináta-mérőgépét (CMM), amely költséghatékony belépési pontként szolgál az automatizált mérésekhez. Az OPTIV Lite 3.2.2 révén a nagy pontosság, sebesség és az intelligens technológiák már egy belépő szintű optikai koordináta-mérőgéppel is elérhetővé válnak.

Hirdetés

A Hexagon intelligens technológiáival teljes mértékben kompatibilis OPTIV Lite 3.2.2 munkapadon használható koordináta-mérőgépét arra tervezték, hogy zökkenőmentes átmenetet tudjon biztosítani a manuális és az automatizált minőségi módszerek között, hogy használatával nagyobb vizsgálati pontosságot, megbízhatóságot és hatékonyságot lehessen elérni. A koordináta-mérőgéppel továbbá a gyártási folyamatokat teljes egészében lefedő megoldásokhoz is lehet kapcsolódni, így elérhetővé válik a folyamatok és termékek olyan jellegű fejlesztése is, ami belépő szintű gépek révén korábban nem volt megvalósítható.

Nagy segítség számos területen

Az OPTIV Lite 3.2.2 berendezést kimondottan a kisebb alkatrészek gyors és pontos érintés nélküli és tapintásos méréséhez tervezték számos iparág, többek között az elektronika, e-mobilitás, finommechanika és gyógyászat számára. A mérési eredmények teljes nyomon követhetősége és a könnyű használat érdekében leegyszerűsített kezelői felület révén az OPTIV Lite 3.2.2 ideális megoldás azon gyártók számára, akik a növekvő gyártási igények kiszolgálása érdekében szeretnék zökkenőmentesen integrálni az automatizált vizsgálati folyamatokat.

Az OPTIV Lite 3.2.2 berendezést arra optimalizálták, hogy robusztus mechanikai kialakítása és erőteljes dinamikája révén megbízhatóan el tudja végezni munkadarabok gyártási környezethez közeli vizsgálatát, és pontos mérési képességekkel rendelkezzen széles hőmérsékleti tartományban. Ezen kisebb súlyú berendezésnek kicsi a helyigénye is, és 6x motoros programozható zoom optikájának és nagy felbontású színes digitális kamerájának köszönhetően kiemelkedő pontosságra képes. A rendszer alkalmazási rugalmassága még tovább fejleszthető az opcionálisan megvásárolható HP-TM mérőtapintóval és a három tapintó modul tárolására alkalmas HR-MP cserélő állvánnyal. A kiegészítő lehetőségek között található még többek között egy lézeres háromszögelő szenzor és egy indexáló forgóasztal is.

Az OPTIV Lite segít tartani a lépést

A PC-DMIS méréstechnikai szoftver alaptartozékként jár az OPTIV Lite 3.2.2 berendezéshez, de a felhasználók még tovább egyszerűsíthetik a működést a különálló Inspect alkalmazással, melynek standard, egyszerűen használható kezelői felülete segítségével a gyártóüzemi kezelők is könnyen végre tudják hajtani a mérési eljárásokat. A felhasználók a HxGN SFx | Asset Management segítségével a távolból is nyomon tudják követni a rendszer állapotát, ezáltal a minőségbiztosítási csoportok optimalizálni tudják a koordináta-mérőgép teljesítményét, és minimalizálhatják az állásidőt.

„A gyártó vállalatok mérettől és ágazattól függetlenül arra törekszenek, hogy automatizálják az adatokon alapuló ismeretek begyűjtését, hogy ezáltal intelligensebb módon és hatékonyabban tudják előállítani termékeiket” – mondta Dr. Tobias M. Weber, a Hexagon Manufacturing Intelligence részleg optikai termékmenedzsere. „Az OPTIV Lite 3.2.2 szerepe nem csupán az, hogy költséghatékony belépési pontként szolgáljon az automatizált méréstechnikához. Ez a koordináta-mérőgép lehetővé teszi, hogy a gyártók lépést tudjanak tartani az intelligens gyártás gyorsan fejlődő technológiájával és a folyamataik továbbfejlesztésével potenciálisan költségeket csökkentsenek, miközben gondoskodnak a megbízható és időben rendelkezésre álló vizsgálati eredményekről.”

Az OPTIV Lite 3.2.2 a hasonlóan optimalizált ár/teljesítmény mutatóval rendelkező hídrendszerű GLOBAL Lite koordináta-mérőgép bevezetését egészíti ki. Ezek a gépek alkotják a Hexagon belépő szintű koordináta-mérőgép portfóliójának gerincét.

Az OPTIV Lite 3.2.2 már az egész világon megvásárolható. További információkért látogasson el a Hexagonmi.com weboldalra.

Kiemelt Partnereink