Gyártósor Csoda a szomszédban: két évre való autót gyártottak Gliwicében

Csoda a szomszédban: két évre való autót gyártottak Gliwicében

MTI | 2016.01.07 14:38

Csoda a szomszédban: két évre való autót gyártottak Gliwicében

Tavaly megduplázta termelését, idén is jó évet vár az Opel lengyelországi gyára.

Hirdetés
A Cascada modell gyártásindítása

Az Opel dél-lengyelországi üzemében, Gliwicében 169 ezer autó készült 2015-ben a 2014-es 89 ezer után. Az üzem vezetése azt reméli, hogy az európai gazdasági helyzet javulásával párhuzamosan a termelés idén tovább növekedhet. Az üzem termelési kapacitása évi 207 ezer autó.

Agnieszka Brania, a General Motors Manufacturing Poland szóvivője a lengyel PAP hírügynökségnek elmondta, hogy az üzemben tavaly ősz óta készülő új Astra modell még csak novembertől kapható Európában de már 65 ezerre nőtt a megrendelés-állomány. Ezt nagyon jól jelnek nevezte, ami azt igazolja, hogy a modell megfelel a vásárlók ízlésének. Ez alapján bízván remélhetjük, hogy idén tovább növelhetjük termelésünket - mondta.

Az amerikai General Motors (GM) autógyár lengyelországi leányvállalata, a GM Manufacturing Poland két üzemmel rendelkezik Lengyelországban: a gliwicei autókat gyárt, a közelében fekvő Tychy üzem pedig 1,7 literes dízelmotorokat. a 3900 főt foglalkoztató vállalat a régió egyik legnagyobb munkaadója.

A gliwicei üzemnek jó éve volt a tavalyi - foglalta össze a szóvivő. Tavaly tavasszal indult be a Holden Astra és Cascada modellek gyártása az ausztrál és az új-zélandi piacokra. Áprilisban futott le aztán a szerelőszalagról az üzemben 1988 óta készült kétmilliomodik autó. Novemberben pedig az amerikai piacra szánt Buick Cascada modell gyártása kezdődött meg. Az év legnagyobb eseménye azonban mégis az ötödik generációs Astra modell gyártásának beindítása volt.

Kiemelt Partnereink