Gyártók VW-botrány: Winterkorn ép bőrrel megússza

VW-botrány: Winterkorn ép bőrrel megússza

MTI | 2015.10.01 16:10

VW-botrány: Winterkorn ép bőrrel megússza

Nem folyik hivatalos büntetőeljárás Martin Winterkorn a Volkswagen volt vezérigazgatója ellen a dízelbotránnyal kapcsolatban - jelentette be csütörtökön a braunschweigi ügyészség.

Hirdetés

A vezérigazgató elleni eljárásról hétfőn tett bejelentés a Volkswagen ellen a dízelbotránnyal kapcsolatban indított "előzetes vizsgálat" keretében hangzott el. A vezérigazgató elleni eljárás megindításához azonban nem áll rendelkezésre konkrét és meglapozott gyanú - közölte csütörtökön az ügyészség.

- Nem folyik jelenleg hivatalos vizsgálat Winterkorn ellen. Az ügyészség sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a korábbi sajtóközlemények alapján ez a benyomás alakulhatott ki. (...) Winterkorn ellen nem hozható fel megalapozott gyanú, ami minden konkrét személy ellen indítható eljárásnak előfeltétele - fogalmaz az ügyészség közleménye.

Martin Winterkorn a múlt héten mondott le vezérigazgatói posztjáról a Volkswagen dízelmotorjainak emissziós értékeit manipuláló vezérlő szoftver miatt az Egyesült Államokban kirobbant botrány okán. Távozásakor közölte, hogy nem volt tudomása a csalásról.

Kiemelt Partnereink