Gyártók Visszafizetteti a bónuszokat dolgozóival a Honda

Visszafizetteti a bónuszokat dolgozóival a Honda

autopro.hu/E.M. | 2022.09.22 09:16

Visszafizetteti a bónuszokat dolgozóival a Honda

Fotó: Facebook/Honda Global

A Honda nemrégiben értesítette az Ohio állambeli marysville-i gyárában dolgozókat arról, hogy a vállalat túlfizetett bónuszokat és most a kiutalt többletpénz visszajuttatását kérik.

Hirdetés

Az NBC4 tudósítása szerint néhány alkalmazott így több száz dollárral tartozik a vállalatnak, és nem is tehet sokat ez ellen. A Honda ugyanis jogilag tiszta helyzetben van, mivel a tisztességes munkaügyi normákról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a munkáltatók az esetleges túlfizetések visszafizetését kérjék.

A Honda szóvivője az NBC4-nek elmondta, hogy „a kompenzációval kapcsolatos kérdések mindig érzékenyek, de folyamatosan dolgozunk azon, hogy minimalizáljuk a munkatársainkra gyakorolt esetleges hatásokat. Mivel ez egy személyzeti kérdés, így nincs több megosztandó információnk az üggyel kapcsolatban.”

A dolgozóknak jó hír az, hogy a Honda szeptember 22-ig adott időt arra, hogy eldöntsék, hogyan kívánják visszafizetni az adott összeget. Három lehetőség közül választhatnak: egy összegben fizetik vissza, a jövőbeni fizetésükből vonják le az többletet, vagy a következő bónuszukat csökkentik a megfelelő mértékben – olvasható az Autoblog cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink