Gyártók Vissza kell, hogy térjen gyökereihez a Ford

Vissza kell, hogy térjen gyökereihez a Ford

autopro.hu/V.M. | 2022.11.18 08:20

Vissza kell, hogy térjen gyökereihez a Ford

Fotó: Ford Media Center

Jim Farley, a Ford Motor vezérigazgatója nemrég kifejtette, hogy a vállalatnak több elektromos járműveknek szánt alkatrészt kell házon belül gyártania annak érdekében, hogy „mindenkinek legyen feladata” a jövőben.

Hirdetés

A vállalatvezető egy detroiti konferencián elmondta, hogy a villanyhajtású járművek gyártása 40 százalékkal kevesebb munkát igényel majd, mint a belső égésű társaiké. Véleménye szerint az elektromos motorok, akkumulátorok és más komponensek készítésének házon belülre hozása nélkülözhetetlen a munkahelyek megőrzéséhez.

Farley továbbá megosztotta, hogy a Ford „visszatér a Model A-nkhoz”, ezzel utalva a vállalat történelmének azon szakaszára, mikor még sok alkatrészt saját üzemeiben állított el Michiganben.

Mások is saját alkatrészgyártásba fektetnek

A Ford nem az egyetlen autógyártó, amelyik az elektromos és digitális átmenetben vertikálisan integrálja azokat a tevékenységeket melyeket korábban beszállítók végeztek. Ez nem csak munkahelyek megőrzését teszi majd lehetővé, hanem a versenyképesség fenntartását és javítását is.

A vertikális integrációban jó példával szolgál a Tesla, mely sok hardveres komponenst, beleértve akkumulátorokat is, saját maga gyárt járműveihez. A vállalat nyereségessége mostanra meghaladja a Fordét és sok más tradicionális OEM-ét – mutat rá cikkében a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink