Gyártók Vesztegetéssel vádolják a BMW egy korábbi vezetőjét

Vesztegetéssel vádolják a BMW egy korábbi vezetőjét

autopro.hu/P.B. | 2022.01.07 08:19

Vesztegetéssel vádolják a BMW egy korábbi vezetőjét

Fotó: BMW Group PressClub Global

A müncheni ügyészség üzleti ügyekben elkövetett sikkasztás és vesztegetés miatt emelt vádat a BMW egykori magas rangú alkalmazottja ellen. Az 51 éves férfi állítólag több mint 2,4 millió euró kenőpénzt gyűjtött be 2007 és 2015 között.

Hirdetés

A BMW meg nem nevezett, korábbi – vezető beosztásban dolgozó – menedzsere 2007 és 2015 között üzleti tanácsadóként 2,4 millió euró kenőpénzt zsebelt be a vád szerint. Az ügyben vádat emeltek egy – mára fizetésképtelen – tanácsadócég vezetője ellen is, akit vesztegetéssel és sikkasztásban való bűnsegédlettel vádolnak. Ezen túlmenően a tanácsadó cég három tagja ellen bűnpártolás miatt emeltek vádat.

A nyomozók körülbelül 2,7 millió euróra teszik a BMW-nek okozott károkat. Mind az öt érintett tagadja a vádakat, ugyanakkor az egyikük 2021. december közepe óta már őrizetben van – közölték a hatóságok további részletek ismertetése nélkül.

Az eljárás megindításáról a müncheni tartományi bíróság fog dönteni a közeljövőben. A BMW érintett menedzserét nem nevezték meg a hatóságok – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink