Gyártók Veszélyesebb lett a nagyobb hatótáv miatt a BMW i3?

Veszélyesebb lett a nagyobb hatótáv miatt a BMW i3?

autopro.hu/B.B. | 2016.05.20 12:44

Veszélyesebb lett a nagyobb hatótáv miatt a BMW i3?

Egy autótulajdonos pert indít az Egyesült Államokban, mivel állítása szerint a hatótávolságot növelő funkció aktiválásakor a jármű jelentősen veszíthet erejéből.

Hirdetés

A BMW i3 Range Extender opcionális funkció nem más, mint egy 34 lóerős, kéthengeres hagyományos hajtóegység, ami az akkumulátorok alacsony töltöttségi szintjénél bekapcsolva képes megduplázni a kocsi hatótávolságát. Ezzel a kiegészítővel kapcsolatban tapasztalt problémát egy amerikai i3-tulajdonos, aki szerint a Range Extendert aktiválva áramkimaradások léphetnek fel. Edo Tsoar az ügy miatt pert is indít, amely végül akár USA-szerte az érintett autók visszavásárlására is kötelezheti a gyártót.

A panasz szerint a hajtóegység erejének eltűnése akkor jelentkezhet a Range Extender használata közben, ha az autó jelentős terhelés alatt van. Több másik sofőr elmondása szerint is emelkedőn felfelé, vagy több utassal közlekedve a jármű minden előzetes jelzés nélkül veszít erejéből, ilyenkor a sebesség akár a felére is visszaeshet.

Tsoar egyelőre azzal hidalta át a problémát, hogy nem használja a Range Extender funkciót, így 80 kilométeresnél nagyobb utakra nem indul autójával. Ügyvédje szerint a hiba életveszélyes, ezért az érintett elektromos autókat nem szabad használni.

A BMW az autonews.com híre szerint egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet.

Kiemelt Partnereink