Gyártók Újraindultak az autógyárak Romániában

Újraindultak az autógyárak Romániában

autopro.hu/P.B. | 2020.05.05 08:19

Újraindultak az autógyárak Romániában

Fotó: Dacia

Elindult a termelés a Ford craiovai és a Dacia mioveni gyárában. Bár Romániában még mindig tart az egészségügyi szükséghelyzet a koronavírus-járvány miatt, a szabályok már megengedik, hogy a március óta álló autógyárakba visszatérjen az élet – új biztonsági előírások mellett, nem teljes kapacitással.

Hirdetés

A Renault tulajdonában álló Dacia és a Ford romániai üzemei is megkezdték a termelést hétfőn. A Dacia 14 ezer munkavállalóját küldte korábban fizetés nélküli szabadságra, míg a Ford hatezer dolgozóját küldte szabadságra.

A leállás alatt mindkét gyár bevezette a szükséges járványügyi intézkedéseket, így a dolgozók biztonságos körülmények között folytathatják a munkát.

Még nem teljes erővel folyik a munka

A Ford arról számolt be, hogy egyműszakos munkarendben, dolgozói létszámának felével folytatja a termelést, míg Mioveniben, a Dacia-gyárban három műszakban folyik a munka, új biztonsági előírások mellett.

Romániában május 15-ig hosszabbították meg a szükséghelyzetet, május 4-ig bezárólag pedig 13 512 koronavírus-fertőzött emberről tudni az országban, akik közül 803-an vesztették életüket – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink