Gyártók Újabb üzemben kezdi el e-teherautói gyártását a Volvo

Újabb üzemben kezdi el e-teherautói gyártását a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.09.14 14:20

Újabb üzemben kezdi el e-teherautói gyártását a Volvo

Fotó: Volvo Group

A Volvo Trucks megkezdi az akkumulátoros elektromos teherautók sorozatban gyártását a belgiumi Gentben található üzemében. Ezzel immáron a vállalat négy egységében készülnek tisztán villanyhajtású tehergépkocsik.

Hirdetés

A belgiumi üzemben, mely a Volvo Trucks legnagyobb gyára, három elektromos meghajtású típust fognak összeszerelni, melyek a Volvo FH, a Volvo FM és a Volvo FMX Electric. Ezek mindegyike maximum 44 tonna össztömeggel üzemelhet.

Az elektromos járművek az évente akár 45 ezer teherautó elkészítésére is képes üzemben egy soron fognak készülni a belső égésű társaikkal. Az akkumulátorcsomagok helyben készülnek, egy nemrég megnyitott akkumulátor-összeszerelő üzemben.

Elektrifikálják a gyárhálózatot

A genti a negyedik üzem, ahol a Volvo elektromos teherautók gyártásába fog. A vállalat először a franciaországi, Párizstól 250 kilométerre nyugatra található Blainville-sur-Orne településén működő egységében kezdte meg az e-teherautók gyártását. Itt 2019-től városi áruszállításra, illetve hulladékszállításra tervezett modellek készülnek.

2020-ban az Egyesült Államokban a VNR Electric nyerges vontató gyártása indult el, 2022 őszétől pedig a Volvo svédországi Göteborgban működő üzeméből az FH, FM és FMX Electric típusok is legördülnek a gyártósorról.

A Volvo Trucks, közleménye szerint eddig mintegy 6000 elektromos teherautóra kapott fix, illetve szándéknyilatkozatba foglalt megrendeléseket. Ezek hat kontinens 42 országa között oszlanak meg.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink