Gyártók Újabb másfél millió kocsit érint a Ford korábbi visszahívása

Újabb másfél millió kocsit érint a Ford korábbi visszahívása

autopro.hu/B.B. | 2016.09.09 11:30

Újabb másfél millió kocsit érint a Ford korábbi visszahívása

További modelleknél derült ki, hogy hibás lehet az ajtózár, így ismét a profitvárakozások komoly, kétszámjegyű korrekciójára lehet szükség.

Hirdetés

Ahogy arról augusztus elején beszámoltunk, 830 ezer autót rendelt vissza kényszerjavításra a Ford, mivel fennáll annak veszélye, hogy az ajtók menet közben kinyílnak. Az autonews.com értesülései szerint most újabb modellekről derült ki, hogy érintettek lehetnek a problémában, ezért további másfél millió kocsit várnak a műhelyek.

A lap külön kiemeli, hogy 2014 óta már négymillió Fordnak voltak problémái az ajtózárakkal. A mostani intézkedés főként az USA és Kanada bizonyos területeinek útjain futó modelleket érint: a 2012-15 közt gyártott Focus, a 2013-15 közti évjáratú Escape és C-Max modellek, valamint a 2015-ös Mustangok és Lincoln MKC-k gazdái számíthatnak értesítésre októbertől. Az esetből a furgonok sem maradnak ki, a 2014 és 2016 között készített Transit Connect modellekkel is a szerviz felé kell venni az irányt.

A visszahívásban elsőként érintett 830 ezer autó javítása várhatóan 640 millió dollárjába kerül a gyártónak, emiatt a harmadik negyedéves adózás előtte eredményre vonatkozó várakozásokat 40 százalékkal vágták vissza. Valószínű, hogy a szervizbe terelés kiterjesztése miatt további pénzügyi korrekciókra is sor kerül.

Kiemelt Partnereink