Gyártók Újabb logisztikai csarnokot épít az Audi Hungaria

Újabb logisztikai csarnokot épít az Audi Hungaria

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.02.12 15:38

Újabb logisztikai csarnokot épít az Audi Hungaria

A régészek már dolgoznak a területen, hamarosan elkezdik a 66 ezer négyzetméteres épület felhúzását. Őszre elkészül az újabb tízmilliárdos beruházás.

Hirdetés

A győri autógyár növekvő termelési igényeit már nem képes kiszolgálni a meglévő, 2013-ban épített csarnok. Ezt az épületet is az A–K Építőipari Kft. építheti meg, erősítette meg a Kisalföldnek Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria szóvivője.

A környezetvédelmi hatóság már tavaly ősszel megadta az engedélyt. Ebben az szerepel, hogy az építést 2015 első negyedévében kezdik meg, hat-hét hónapig tart, őszre várhatóan elkészül.

Pörög a termelés Győrben, így már nem elég a jelnelgi logisztikai kapacitás

Az ingatlan 2014. szeptember 5-e óta az Audi Hungaria Motor Kft. nevén van. A cég szóvivője azt is megerősítette, hogy valóban megvásárolták a területet, ahogy az első csarnokét is. Korábban a német autóipari vállalat csak bérlőként használta az épületet.

– A beruházással az Audi Hungaria Motor Kft. összterülete az eddigi négymillió négyzetméterről több mint ötmillióra nő. Több száz új munkahely létesül. A kettes számú logisztikai csarnok négyezer négyzetméterrel nagyobb lesz – nyilatkozta a megyei lapnak Czechmeister Mónika.

Kiemelt Partnereink