Gyártók Újabb kínai autógyártó alakult

Újabb kínai autógyártó alakult

autopro.hu/P.B. | 2023.08.28 14:20

Újabb kínai autógyártó alakult

Fotó: Xpeng

A kínai Xpeng elektromosautó-gyártó stratégiai partnerséget írt alá a Didi kocsimegosztási szolgáltatóval. Az üzlet egy új kisméretű elektromos autómárka fejlesztését és az Xpeng Didibe történő befektetését tartalmazza.

Hirdetés

Az Xpeng és a Didi által kifejlesztett márkát – ami jelenleg Mona névre hallgat - 2024-ben szeretnék piacra dobni. A Mona egy tisztán elektromos autómárkát takar, amibe olyan kisautók tartoznak majd, amiket körülbelül 150 ezer jüan (vagyis 7,3 millió forint) áron kínálnának. Az Xpeng azt reméli, hogy évente legalább százezer járművet értékesítenek.

A Mona sorozat első modellje egy A-osztályú intelligens elektromos autó lesz, amin a Didi már korábban elkezdett fejleszteni, erre épít az Xpeng. A kínai gyártó szerint a kis elektromos autó valószínűleg a SEPA 2.0 platform számos funkcióját fogja használni.

Az üzlet részeként az Xpeng 744 millió dollárnak megfelelő összegért megvásárolja a Didi okosautó-fejlesztő üzletágának eszközeit. Ezen túlmenően a megállapodás a Mona sorozatgyártásán és a Didi értékesítési céljainak elérésén alapuló teljesítmény-ösztönzőket állapít meg, a Didi pedig részvényalapú ösztönzőket kap.

Az Xpeng lesz az első olyan gyártó, aki „a Didi ökoszisztémájának átfogó támogatásával” dolgozik. A kínai vállalat azt állítja, hogy a Mona megnyitja az utat a elérhető elektromos mobilitás előtt. Az autógyártó hangsúlyozza, hogy az új modell és márka különbözni fog az Xpeng márkájú termékektől – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink