Gyártók Újabb kedvezménnyel támad a Tesla

Újabb kedvezménnyel támad a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.06.07 09:16

Újabb kedvezménnyel támad a Tesla

Fotó: Tesla

Újabb kedvezménnyel rukkolt elő a Tesla Európában. Egész pontosan roncsautó-programot hirdetett a vállalat az Egyesült Királyságban azon vásárlói számára, akik régebbi benzines vagy dízelmotoros autóikat szeretnék lecserélni.

Hirdetés

A Tesla a június folyamán azon brit ügyfeleinek, akiknek autója 2000 font (mintegy 855 ezer forint) alatti értékkel bír, 2000 font kedvezményt ad egy új Model 3 vagy Model Y vásárlásakor. Az új kedvezmény a jármű csereértékén felül fog állni, ami azt jelenti, hogy a kétezer fontnál olcsóbb autó értékén túl kapják a kétezer fontot a brit Tesla-vásárlók.

„A fenntartható energiára átállás felgyorsítására irányuló küldetésünk támogatása érdekében a Tesla eltávolítja a benzines és dízelmotoros autókat az Egyesült Királyság útjairól” – írta a gyártó közleményében.

Nem a Tesla az első, aki külön a britek számára hozott létre e-autós támogatást. A Fiat a közelmúltban saját „támogatási” kedvezményt is bevezetett az Egyesült Királyságban, hogy kiegyensúlyozza az elektromos autók után járó, az országban tavaly megszüntetett állami támogatást – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink