Gyártók Újabb fontos lépést tett a karbonsemlegesség felé a Volvo Csoport

Újabb fontos lépést tett a karbonsemlegesség felé a Volvo Csoport

autopro.hu/P.B. | 2021.05.26 11:22

Újabb fontos lépést tett a karbonsemlegesség felé a Volvo Csoport

Fotó: Volvo Trucks

A haszongépjárműveket, munkagépeket és hajókat gyártó Volvo Csoport üzemanyagcellákat tesztelő laboratóriumot adott át Svédországban. A cél a hidrogénnel hajtott teherautók gyártásának fejlesztése.

Hirdetés

A Volvo CE közleménye szerint a tesztelőközpont átadásával lehetősége nyílik a Volvo Csoportnak arra, hogy a nehéz gépjárművek hajtásláncait tesztelhesse és fejleszthesse – különös tekintettel a hidrogén üzemanyagcellás hajtásra.

A Volvo Csoport célja, hogy 2040-re karbonsemlegessé váljon – a cél érdekében a kisebb járműveket akkumulátoros elektromos hajtással, a nagyobbakat pedig hidrogén üzemanyagcellás megoldással fejleszti a svéd vállalat.

Központban a hidrogén

Az üzemanyagcellák kulcsfontosságú szerepet töltenek be a fenntartható közlekedésben, ezért erre a területre fektetni létfontosságú kérdés – véli Toni Hagelberg, a Volvo CE fenntartható fejlődésért felelős részlegének vezetője.

Hagelberg kifejtette, hogy a hidrogén a csoport teljes beszerzési láncában nyomon követhető lesz, ezzel biztosítja a cég, hogy tiszta forrásból származó energiát használjon – írja az electrive.com.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt korábban, a Volvo Csoport a Daimlerrel közösen alapított egy vállalatot a hidrogén üzemanyagcellás teherautók fejlesztésének érdekében.

Kiemelt Partnereink