Gyártók Újabb e-autó gyártását hozza Európába a Volvo

Újabb e-autó gyártását hozza Európába a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.10.30 12:22

Újabb e-autó gyártását hozza Európába a Volvo

Fotó: Volvo

A Volvo Cars az EX30 kisméretű SUV gyártását egy második helyen, a belgiumi Gentben is meg fogja kezdeni a jövőben. A döntést a tisztán elektromos modell iránt várható erős kereslettel magyarázza a vállalat.

Hirdetés

A Volvo idén leplezte le EX30 nevű elektromos autóját, ami a vállalat legújabb akkumulátoros elektromos modellje. A típus gyártása az ősz folyamán kezdődött meg az észak-kínai Zhangjiakou városában, és az első kiszállítások még idén megtörténnek.

2025-től a már több díjat is bezsebelt EX30 Gentben is készülni fog. Ezzel csatlakozik a már ott készülő XC40 és C40 tisztán elektromos autókhoz, egyúttal a harmadik Európában (is) készülő elektromos Volvóvá válik.

A gyártó közleményében az Európában és az azon kívüli piacokon várható kereslettel magyarázza a belgiumi gyártás beindítását. A vállalat egészen pontosan a következő évek egyik legkelendőbb modelljének tartja az EX30-at.

Valóban sok elektromos Volvo fogy

A Volvo számításai egyelőre helytállónak tűnnek: ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, szeptemberben az európai értékesítéseinek már 53 százalékát adták plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos autók.

A kínai Geely tulajdonában lévő OEM 2030-tól kizárólag tisztán elektromos autókat fog forgalmazni. A gyors elektrifikációt igénylő tervében fontos szerepet szán az EX30-nak.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink