Gyártók Újabb amerikai megrendelést kapott a NABI

Újabb amerikai megrendelést kapott a NABI

MTI/autopro.hu | 2012.04.25 15:55

Újabb amerikai megrendelést kapott a NABI

Az USA-beli Broward County közlekedési vállalata 49 darab új, 40LFW típusú autóbuszt rendelt meg a NABI-tól, ugyanez a vevő tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab új NABI autóbusszal - közölte a magyar buszgyártó szerdán.

Hirdetés

A márciusban bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompuBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

Az LFW (Low Floor Wide) a NABI Kft által legnagyobb darabszámban gyártott autóbusz típuscsalád.


Tavaly Magyarországon 2 autóbuszt értékesített a NABI, ez a hazai és európai piacokra tervezett Sirius típuscsalád városi és helyközi tagja, előbbit a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt., míg az utóbbit a Kapos Volán Zrt. vásárolta meg. Exportra évente 300-400 autóbuszt gyárt a NABI Magyarországon, ez így történt a tavaly is és idénre is ennyi várható.

Az amerikai piacon folyamatosak a tenderek és pályázatok, amelyeken a NABI is részt vesz. A legközelebbi nagyobb volumenű ilyen tender a Los Angelesi 700 darabos beszerzési pályázat lesz, amelyen a NABI szintén elindul majd az év végén.

Kiemelt Partnereink