Gyártók Új nevet kap idén a SsangYong

Új nevet kap idén a SsangYong

autopro.hu/V.M. | 2023.01.05 08:16

Új nevet kap idén a SsangYong

Fotó: SsangYong

A SsangYong, Dél-Korea legrégebbi autógyártója, tavaly óta a szintén koreai KG Csoport tulajdonában van. Idén az új tulajdonos KG Mobility-re fogja átnevezni autógyártóját, ami a logócserén kívül sok mást is jelenthet.

Hirdetés

Kwak Jea-sun, az acél és vegyi anyagok gyártására specializálódott KG Csoport elnöke nemrég maga beszélt a névváltozásról. „A névhez a (SsangYong Motorhoz) rajongó tábor és szép emlékek társulnak, ugyanakkor fájdalmas imázsa van” – mondta a vállalatvezető a Koreai Autós Újságírók Szövetségének rendezvényén a koreai fővárosban.

„Mostantól a SsangYong minden autója KG néven fog megjelenni. A névváltás ellenére a SsangYong Motor történelme nem fog megváltozni, és az autógyártó ugyanaz marad” –idézi Kwak szavait a Motor1.com.

A SsangYongot 1954-ben alapították, igaz ez nem az eredeti neve, ugyanis a SsangYong elnevezés először az 1980-as évek végén jelent meg. A gyártót később felvásárolta a Daewoo, ahonnan a kínai SAIC Motor, majd az indiai Mahindra tulajdonába került. Végül 2022-ben a KG Csoportnál talált új otthonra.

Profilváltás jöhet?

Ha márciusban a részvényesek is rábólintanak a névváltásra, akkor a marketingstratégia teljes átalakítására lehet számítani. A The Korea Herald szerint a KG Mobility név a gyártó mobilitási szolgáltatóvá válását jelentheti.

Azt még nem tudni, hogy a változások milyen hatással lesznek a vállalat globális jelenlétére. Jelenleg Dél-Koreában, Ausztráliában, Európában és néhány másik piacon forgalmaz járműveket.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink