Gyártók Új néven folytatja a Daimler

Új néven folytatja a Daimler

autopro.hu/V.M. | 2022.01.28 15:21

Új néven folytatja a Daimler

Fotó: Daimler Global Media Site

A Daimler AG neve hivatalosan is Mercedes-Benz Group AG-ra fog változni február 1-én, körülbelül egy évvel azután, hogy bejelentették a teherautó- és buszgyártó divízió külön vállalatba szervezését.

Hirdetés

A névváltás lesz a következő nagy horderejű változás a vállalat történelmében, ami egészen 1926-ig nyúlik vissza, mikor a Daimler Motor Company és a Benz & Cie autótervező cég Daimler-Benz AG néven egyesült.

„A cél egyértelműen, hogy kihasználjuk a vállalat értékpotenciálját” – idézi a Reuters Ola Källenius-t, a Daimler vezérigazgatóját. A vállalatvezető újságíróknak nyilatkozva beszélt a közelgő névváltozásról, anélkül, hogy megnevezte volna a tőzsdén jegyzet vállalat átnevezés utáni piaci kapitalizációjának célértékét.

A most mintegy 74 milliárd euró tőzsdei értékű Daimler AG-ból tavaly decemberben vált ki a haszongépjárműveket készítő Daimler Truck AG. A kettő vállalat különválása napján a Mercedes-Benz autókat gyártó Daimler AG részvényárfolyama 74,25 eurót ért el, ahonnan mostanra körülbelül 68,5 euróra esett.

A szétválással a cél az volt, hogy külön vállalatokba szervezzék az egymáshoz közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységeket – az autó- és haszonjármű-gyártást –, általa jobb átláthatóságot teremtve, és vonzóbbá téve a cégeket a befektetők számára.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink