Gyártók Új hűtési rendszerrel állt elő a Hyundai Wia

Új hűtési rendszerrel állt elő a Hyundai Wia

autopro.hu/P.B. | 2021.01.20 12:19

Új hűtési rendszerrel állt elő a Hyundai Wia

Fotó: Hyundai Motor Group Newsroom

Új megoldást fedezett fel az elektromos autók hőmenedzselésére a Hyundai Wia, aminek köszönhetően az elektromos autók hatótávolsága és töltési kapacitása is növelhető. Két korábbi eszközt egyesít az új találmány.

Hirdetés

A gépészmérnöki vállalkozás, a Hyundai Wia 2013 óta része a Hyundai Csoportnak. A most megalkotott hőmenedzselési megoldást Integrált Hűtőfolyadék-ellátó Modulnak nevezték el. Ahogy a névből is kiderül, a fő előnye az új találmánynak, hogy egyesít két korábbi eszközt, így kevesebb alkatrészt kell beépíteni az autókba.

A megoldásnak köszönhetően növelhető az elektromos járművek hatótávolsága, és az akkumulátorok töltési kapacitása is. A vállalat azt szeretné, ha 2023-ra már sorozatgyártásba kerülhetne a találmány a Hyundai E-GMP platformra épülő modelljeiben.

A Hyundai Wia célja, hogy 2025-re továbbfejlessze ezt az integrált modult úgy, hogy az autók klímaberendezését is integrálják a rendszerbe – írja az electrive.com.

A Hyundai Csoport 2021 elején mutatta be az akkumulátoros elektromos járművek számára kifejlesztett új platformját, az E-GMP-t, amitől a gyártási idő és a költségek csökkentését várják.

Kiemelt Partnereink