Gyártók Új gyárat avatott Kínában a Volkswagen

Új gyárat avatott Kínában a Volkswagen

MTI/autopro.hu | 2013.09.25 14:43

Új gyárat avatott Kínában a Volkswagen

Újabb üzemet nyitott szerdán Kínában a Volkswagen.

Hirdetés

A legújabb gyár a déli országrészben, a gyorsan fejlődő Kanton tartományban, Fosan városában épült meg. A metropolis jelentős ipari és kereskedelmi központ a Gyöngy-folyó torkolatában.

A tervek szerint évi 300 ezer autó fog itt készülni és négy éven belül egy ugyanekkora üzem felhúzásával - 2,5 milliárd eurós (750 milliárd forint) beruházással - megkétszereznék a termelést - mondta el Jochem Heizmann, a német gyártó kínai részlegének vezérigazgatója. Először az új 7-es Golfok fognak legördülni a szalagról, év végéig megkezdődik az Audi A3-as modell gyártása is.

A gazdasági növekedés némi lassulásától függetlenül, töretlenül fejlődik az autópiac Kínában. A VW-konszern 2012-ben több mint 2,6 millió autót adott el kínai partnereivel közösen és 3,7 milliárd euró (1100 milliárd forint) nyereséget ért el a kínai piacon.

A wolfsburgi gyártó nemcsak Dél-Kínában terjeszkedik. Augusztus végén nyitott új üzemet a nyugati országrészben, a Hszincsiang régióbeli Ürümcsiben. Az év végig megindul a termelés a keleti parton, Zsöcsiang tartományban épült gyárban, és 2015-ben a középső országrészben, Hünan tartománybeli Csangsa városában.

Kiemelt Partnereink