Gyártók Új fázisba lépett a BMW debreceni gyárának építése

Új fázisba lépett a BMW debreceni gyárának építése

autopro.hu | 2022.04.06 16:22

Új fázisba lépett a BMW debreceni gyárának építése

Fotó: BMW Csoport

A BMW Csoport debreceni gyárának fejlesztése a tervezett ütemben halad: a 400 hektáros területen megkezdődnek a munkálatok az első épületekkel, és új igazgatót is kineveztek a gyár élére. A munkaerő-toborzás újabb mérnöki állások meghirdetésével folytatódik. A gyár alapkőletételére június elején kerül sor.

Hirdetés

„Az építkezés fontos és egyben látványos fázisába lépünk most át. Gyárunk épületei elkezdenek növekedni, és a komplexum fokozatosan felveszi leendő formáját” – fogalmazott Hans-Peter Kemser, a debreceni gyár frissen kinevezett igazgatója, aki találkozott már a BMW Csoport helyi csapatával, valamint a debreceni és magyarországi partnerekkel is. „A személyes beszélgetések során rendkívül pozitív hozzáállást tapasztaltam, és elköteleződést aziránt, hogy kiváló együttműködésünket folytatva a BMW Csoport csúcstechnológiás gyárát építsük fel itt, Debrecenben” – tette hozzá. Első körben a központi irodát, a képzési központot, az adatközpontokat és a további infrastrukturális épületek épülnek meg, de még idén megkezdik a munkát a termelőlétesítményeken is, melyek falai között új generációs elektromos autók készülnek majd a BMW Csoport leginnovatívabb, magasan automatizált gyártósorain.

Hans-Peter Kemser még az év elején vette át a BMW Csoport debreceni gyárának igazgatói feladatait, miután 2015 és 2021 között a vállalatcsoport lipcsei gyárát vezette, ahol a BMW i3-as és i8-as modellek gyártásáért is felelt, így komoly tapasztalatot szerzett már nemcsak az autóipar, de az elektromos mobilitás területén is.

Az munkaerő-toborzás is új szakaszába lépett

A gyárkomplexum fejlődésének köszönhetően újabb és újabb karrierlehetőségek nyílnak meg a BMW Csoport leendő debreceni gyáránál. A csapat a közeljövőben elsősorban üzemépítési, létesítmény-üzemeltetési, pénzügyi, beszerzési, HR- és IT-szakemberekkel bővül majd.

Jelenleg főként az építkezéshez kapcsolódó állásajánlatok közül lehet válogatni, és a gyártáshoz szükséges pozíciók tömeges meghirdetésére később kerül sor, az első „karbantartás műszakvezető” állásra azonban már most lehet jelentkezni!

Érdemes elmenteni a böngészőkben a BMW Csoport debreceni gyárának karrieroldalát – ez a vállalat egyetlen hivatalos toborzási csatornája, ahol az összes aktuális álláslehetőség megtalálható, és itt lehet jelentkezni a meghirdetett pozíciókra.

Azok, akik nem találnak megfelelő nyitott állást az oldalon, egy Jelentkezői profil létrehozása után értesítést kérhetnek arról, ha a profiljuknak megfelelő pozíció kerül meghirdetésre.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink