Gyártók Új elektromos platformot mutatott be a BYD

Új elektromos platformot mutatott be a BYD

autopro.hu/P.B. | 2021.04.22 08:19

Új elektromos platformot mutatott be a BYD

Fotó: BYD

A BYD új platformja a gyártó Blade akkumulátorát használja, és a vállalat szerint hatalmas, ezer kilométeres hatótávolságot biztosít az erre épülő autóknak. A BYD szerint az e-platform hatékony, intelligens, biztonságos és esztétikus.

Hirdetés

A Sanghaji Autószalonon bemutatott e-platform 3.0 számos újítást tartalmaz a BYD korábbi megoldásaihoz képest, több részét is újonnan fejlesztette ki a vállalat. Összességében egy olcsóbb és hatékonyabb platform született a BYD szerint.

A platform lehetővé teszi a 800 Voltos gyorstöltést is, azonban a pontos töltési kapacitás nem ismert, annyit árult el a gyártó, hogy 150 kilométer hatótávnak megfelelő energiát öt perc alatt lehet majd tölteni szükség esetén. Igaz, akár az ezer kilométeres hatótáv, akár ezen tulajdonság esetében meg kell jegyezni, hogy Kínában a NEDC, míg Európában a WLTP-szabvány szerint számolják az elektromos autók hatótávolságát, jelen esetben pedig a gyártó nem konkretizálta, melyikről van szó. Ugyanakkor az ezer kilométer NEDC-ben a WLTP-szabvány szerint is egy igen jó adat lesz.

Az egység a BYD Blade akkumulátorait használja, ami egy lítium-vasfoszfát akkumulátor, amit 2020-ban mutattak be.

Szedánok épülhetnek a platformra

A viszonylag hosszú tengelytávolság és a kis túlnyúlások miatt az e-platform 3.0 leginkább szedánokhoz lehet jó megoldás. Hogy pontosan milyen modellek épülnek majd rá, azt még nem tudni, de a BYD azt ígérte, hamarosan kiderül – írja az electrive.com.

A platformot más gyártók is fogják használni, részleteket egyelőre erről sem tudni, de a BYD korábban dolgozott együtt többek között a Toyotával és a Mercedes-szel is.

Kiemelt Partnereink